Alfafar posa en marxa el Punt de Trobada Familiar

Dimecres, 27 abril 2022 15:27 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 94 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha posat en marxa el Punt de Trobada Familiar (PEF) d’Alfafar. Este servei de la Generalitat Valenciana està especialitzat en la intervenció de la infància, adolescència, família i violència de gènere.

 

El PEF d’Alfafar se situa en l’edifici d’en Serveis Socials del municipi i compta amb un equip multidisciplinari que para atenció professional especialitzada en situacions de conflictivitat familiar.

 

L’espai acull a famílies amb menors i adolescents en situacions de crisis o ruptura familiar. D’esta manera, les persones usuàries són les famílies que tenen establit un règim de visites en un PEF.

 

Este servei seguix els principis de proximitat, regeneració democràtica, foment de noves relacions, perspectiva de gènere i la responsabilitat social.

 

El personal del PEF executa les tres modalitats d’intervenció (supervisió de lliuraments i recollides, visites tutelades, visites externalitzades), així com realitza intervenció jurídica, social i psicològica. De la mateixa manera, treballa amb les famílies el desenvolupament de la nova cultura de l’afecte, bon tracte i la no violència en la resolució de conflictes.

 

Els PEF garantixen la seguretat física i emocional i afavorixen el dret a mantenir la relació amb les persones progenitores i familiars. A més, de cara al futur, atorguen suport i orientació perquè els usuaris puguen adquirir l’autonomia necessària per a l’exercici de les seues funcions sense haver de dependre d’este servei.

 

L’Ajuntament d’Alfafar, amb este servei social, ajuda a reforçar l’atenció a les famílies amb situacions de vulnerabilitat. A més, amb la creació del PEF es donen eines per a la resolució i gestió de conflictes.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimecres, 27 abril 2022 15:27