Alfafar desenvolupa programes de drogodependència a les aules

Dimecres, 11 Mai 2022 15:12 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 76 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Serveis Socials i de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), està duent a terme dos programes de prevenció de drogodependències en els centres educatius del municipi.

 

Els tallers, que s’estan realitzant en el tercer cicle de primària, tenen l’objectiu de secundar i reforçar la labor preventiva que ja duu a terme el professorat. Els programes de la UPCCA accentuen esta labor amb activitats més específiques, treballant aquelles conductes addictives que majors prevalences presenten entre adolescents i joves.

 

Per a desenvolupar estos programes s’usa una metodologia de treball activa i participativa. D’esta manera s’actua amb l’alumnat d’una manera pròxima i es convertixen en protagonistes de les sessions.

 

A les aules de 5é de primària s’està duent a terme un taller basat en el programa Brúixola, facilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En ell es treballen les diferents situacions en les quals es poden trobar i aprenen a dir no. També s’incidix en la gestió emocional de la joventut.

 

D’altra banda, i davant la demanda del professorat, a les aules de 6é de primària s’està duent a terme un taller sobre emocions i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Amb l’alumnat d’este curs s’han repassat les diverses situacions d’ús i abús dels dispositius digitals, les emocions que s’experimenten i com gestionar-les.

 

L’Ajuntament d’Alfafar, amb este projecte educatiu, continua el seu compromís per la joventut del municipi a través de la seua formació en matèria de prevenció de conductes addictives.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimecres, 11 Mai 2022 15:13