Alfafar finalitza el seu programa d’ocupació ‘Escoles d’Ocupació Et Formem – Ocupació és Futur’

Dimarts, 31 Mai 2022 15:15 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 167 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha conclòs el seu primer programa mixt d’ocupació i formació «Escoles d’Ocupació Et Formem – Ocupació és Futur» que s’ha desenvolupat en el municipi. Este curs té l’objectiu de millorar la inserció laboral de les persones que presenten especials dificultats per a trobar una ocupació, així com de col·lectius vulnerables.

 

El programa s’ha dut a terme amb l’aportació municipal i la concessió de dues subvencions de 120.103,20 i 241.358,40 euros, per part de LABORA i amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

 

L’acte de clausura va estar presidit per l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, la regidora d’ADL, Dolores Caballero, i va comptar amb la visita de la Directora General d’Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones, que va voler acompanyar a l’alumnat-treballador en una jornada de balanç del que ha sigut una nova oportunitat per a la inserció laboral de les persones participants.

 

El programa va arrancar el 30 de novembre de 2020, amb la contractació del personal docent i la incorporació d’un total de 10 persones com a alumnat-treballador, que buscaven l’obtenció del certificat de professionalitat de nivell 1 en l’especialitat d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals.

 

Al maig de 2021, el programa es va prorrogar 12 mesos addicionals perquè l’alumnat continuara amb la seua formació teoricopràctica per a aconseguir un certificat de professionalitat de nivell 2 en l’especialitat d’activitats administratives en la relació amb el client.

 

Durant el període de formació, l’alumnat-treballador ha fet treballs d’interés públic en diferents àrees municipals, realitzant les seues pràctiques en departaments com l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), Urbanisme, Tresoreria o Biblioteca, entre altres.

 

L’Ajuntament d’Alfafar, amb la posada en marxa d’este programa mixt d’ocupació i formació, desenvolupat en el seu aulari de formació Mestra Emilia Fenoll, continua apostant per la formació professional com a principal garantia per a la millora de l’ocupabilitat.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimarts, 31 Mai 2022 15:15