Alfafar constituïx la seua Mesa de Salut municipal

Dimecres, 15 Juny 2022 12:06 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 154 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Sanitat i amb la col·laboració del centre de Salut Pública d’Alzira, ha constituït la Mesa de coordinació intersectorial en el municipi d’Alfafar, d’ara en avant Mesa de Salut d’Alfafar.

 

Este grup de treball té com a tasca avaluar la situació del municipi respecte a l’IV Pla de Salut de la Generalitat Valenciana, a més de proposar accions en el marc d’este pla i impulsar-les per a aconseguir un Alfafar saludable.

 

En esta primera jornada s’han presentat les normes de la Mesa de Salut, així com els projectes iniciats: “Alfafar Camina”, “Educaemoción”, “Café i Calor” i “Dibuixant la meua línia de Vida”.

 

L’acte ha sigut presentat per la regidora de Sanitat, Amparo Sanjuán, la coordinadora tècnica de l’estratègia de salut, Laura Martínez, i la infermera i coordinadora de la Unitat de promoció i programes de salut del centre de Salut Pública d’Alzira, Amparo Ródenas.

 

Les persones integrants de la Mesa són professionals de diferents àrees municipals – Igualtat, SASEM, Esports, UPCCA, Urbanisme- així com representants de centres educatius, representants de Medicina, Infermeria i Treball Social del Centre de Salut d’Alfafar, associacions del municipi i ciutadania interessada en la temàtica.

 

La regidora de Sanitat, Amparo Sanjuán, ha afirmat que “amb la creació d’esta taula treballarem conjuntament l’ajuntament, el centre de salut i la ciutadania per a millorar la qualitat de vida de la població”.

 

Projectes presentats des de la Mesa de Salut

Els projectes que s’han presentat busquen impulsar accions que permeten avançar en salut i equitat en diferents polítiques i àrees municipals.

 

Alfafar Camina és un programa de promoció d’hàbits saludables que busca facilitar rutes segures i accessibles per a la pràctica regular d’activitat física, comptant amb el suport de personal municipal i sanitari. Està dirigit a tota la població, però amb especial atenció als grups amb indicadors que poden millorar la seua salut amb estos hàbits.

 

Per part seua, Educaemoció és un projecte que pretén promoure el benestar emocional a través de l’educació de les emocions amb tallers lúdic-educatius. Esta acció es dirigix principalment a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de vulnerabilitat i s’inserix en el programa municipal d’estiu “Estiu Lúdic”.

 

En el cas de Café i Calor, el programa busca millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores de persones dependents greus. A través d’este programa s’oferix un programa de respir, amb suport a les famílies perquè les persones cuidadores puguen comptar amb moments de descans i desconnexió fora del domicili familiar mentre les persones dependents seguixen ateses. També s’oferix formació sobre les malalties a les quals s’enfronten, suport psicològic i assessorament social i legal.

 

Finalment, La meua línia de vida és un projecte de prevenció sobre les expectatives i/o l’ús de drogues i els riscos associats. Es tracta d’una acció que es desenvolupa principalment amb l’alumnat de Formació Bàsica Professional i de l’Aula Compartida del municipi.

 

Amb esta actuació, l’Ajuntament d’Alfafar aposta per la promoció i prevenció de la salut com a millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania. Amb això, i al costat d’altres acords de col·laboració amb el Centre de Salut i el departament de salut Doctor Peset, s’intenta millorar el nivell de vida i de salut de la població d’Alfafar.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimecres, 15 Juny 2022 12:06