Alfafar rep l’aprovació del projecte de pacificació del trànsit en entorns escolars

Dilluns, 14 Novembre 2022 15:03 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 117 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d’Educació i en col·laboració amb la regidoria d’Urbanisme, ha rebut l’aprovació per a la posada en marxa del projecte de pacificació del trànsit en els entorns escolars del municipi.

 

Este pla serà cofinançat per l’Ajuntament d’Alfafar i per la Diputació de València, amb una inversió de 708.000 euros. La iniciativa cerca facilitar l’autonomia i la mobilitat sostenible de l’alumnat que ha d’acudir als centres educatius.

 

El pla de Camins Escolars inclou actuacions en nou centres escolars del municipi, com són: Col·legi Vamar, Col·legi María Inmaculada, IES 25 d’Abril, CEIP Orba, Escola d’Infantil Rabisancho, CEIP la Fila, Centre Docent Guia (primària i secundària) i Remedios Montaner.

 

Els treballs que es realitzaran estan destinats a millorar l’accessibilitat en l’edificació educativa i en els espais públics. A més, es durà a terme una reurbanització i execució d’obres en vials i zones urbanes, amb l’objectiu de transformar els entorns en zones d’ús per als vianants.

 

D’altra banda, amb este projecte es modificaran i adaptaran voreres i altres elements urbans amb la finalitat de millorar les condicions d’accessibilitat als centres escolars.

 

Amb la iniciativa dels Camins Escolars es prioritzaran els recorreguts transeünts, s’alentirà el trànsit confrontant i es potenciaran els espais per als vianants i de reunió a l’entorn dels centres escolars. Així mateix, s’incrementarà el mobiliari urbà per a afavorir l’estada de la ciutadania en l’espai i s’adequarà la senyalització viària.

 

Ara que el projecte ha rebut l’aprovació definitiva s’iniciarà la licitació de les obres per a començar a desenvolupar-lo.

 

Amb este pla, l’Ajuntament d’Alfafar busca impulsar l’ús de l’espai públic per a adaptar-se a les necessitats de la comunitat educativa del municipi.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dilluns, 14 Novembre 2022 15:03