Alfafar aprova en ple la sol·licitud de delegació de competències per a la construcció del CEEM i el CRIS

Divendres, 30 Desembre 2022 14:46 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 85 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar va aprovar en el ple ordinari del 29 de desembre la sol·licitud de la delegació de competències a la Generalitat Valenciana per a la realització de les actuacions del centre especialitzat de malaltia mental (CEEM) i centre de rehabilitació i integració social (CRIS).

 

Amb l'aprovació d'aquesta memòria, es realitzarà una inversió de 10,1 milions d'euros en la construcció d'aquests dos centres, uns recursos socials que s'inclouen dins del Pla Convivint de la Generalitat Valenciana d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025.

 

Amb aquest pas, el consistori ja ha posat en marxa els 5 recursos socials que es van adjudicar per a la seua construcció i servei a Alfafar. A més dels dos esmentats anteriorment, el municipi comptarà amb un centre de dia per a majors, una residència per a majors i punt de trobada familiar, la qual cosa suposarà una inversió total superior als 31,2 milions d'euros.

 

Dels dos projectes presentats per a sol·licitar la delegació de competències, el Centre Específic per a Malalts Mentals Crònic (CEEM) s'ha projectat com una infraestructura que comptarà amb planta baixa més dues plantes. En total tindrà una superfície construïda de 3.147 m² i oferirà habitacions per a 36 persones usuàries.

 

Per part seua, el Centre de Rehabilitació i Integració Social per a malalts mentals crònics (CRIS) estarà construït en una sola planta per a facilitar l'accessibilitat i la mobilitat dels usuaris. Tindrà 40 places i comptarà amb quatre sales polivalents, sala de reunions, menjador general, zona d'estar i dos patis. En total, es preveu la construcció de 675 m².

 

Aquest projecte conjunt es construirà en una superfície de 4.956 m², ja que s'inclouen zones comunes que donaràs servei als dos recursos socials.

 

Aquests recursos se sumen als projectes ja iniciats que donen servei a les persones majors. Amb una inversió de més de 20,6 milions d'euros, la nova Residència i el nou Centre de Dia de majors públics permetran donar una millor resposta les necessitats de les persones majors del municipi i les dotarà d'autonomia en entorns segurs amb atenció pròxima i humana.

 

La construcció de la residència respon a una demanda històrica de la ciutadania que permetrà millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns d'Alfafar.

 

Alfafar ja ha posat en funcionament el nou Punt de Trobada Familiar per a parar atenció professional especialitzada que facilite les relacions familiars amb menors durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d'infància i adolescència o altres supòsits d'interrupció de la convivència familiar. Aquest servei, situat en l'edifici Onyx al costat de Serveis socials, pròximament es traslladarà a les instal·lacions situades en l'edifici Mercedes Hernández d'Alfafar.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

 

Modificat el Divendres, 30 Desembre 2022 14:47