La comunitat de regants de la Sèquia de l’Or rep el Premi del Regadiu Valencià per la seua protecció i cura del medi ambient

Dilluns, 06 Febrer 2023 12:58 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 41 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Luis Blanch rep el premi en la primera edició dels Premis del regadiu valencià

 

La conservació del medi natural triomfa a Alfafar per la col·laboració públic-privada

 

La Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (FECOREVA) ha organitzat la primera edició dels Premis Regadiu Valencià, en la qual La Sèquia de l’Or va obtindre el seu merescut premi en la categoria de Protecció i cura del medi ambient, que va recollir el seu president, Luis Blanch.


La Sèquia de l’Or inverteix en energies renovables, en vehicles, en adaptació de la seua maquinària agrícola per a evitar la utilització de pesticides, en productes biotecnològics per a evitar la utilització de fitosanitaris, en el dragatge de les séquies respectant la fauna, en la plantació de vegetació palustre com a medi natural de fixació dels talussos de les séquies, en la formació contínua dels comuners per a la utilització de fertilitzants orgànics i no minerals per a evitar la contaminació dels aqüífers, respecta la tradició heretada i sostenible de la caça i pesca mitjançant l'administració d'un vedat de caça propi. Entre els seus fins està aconseguir implicar a totes les persones en la protecció del medi ambient, però per convenciment propi.


Des de l’Ajuntament d’Alfafar felicitem enormement la Comunitat de regants, així com aplaudim la col·laboració realitzada entre les institucions públiques de la nostra localitat i les comunitats privades per a l'efectiva conservació del medi natural, tan important per a Alfafar.


La Marjal i l'Albufera cobreixen en el nostre municipi gran part del terme, i és l'actuació comuna en la nostra població la que permet mantindre-la en un estat òptim que siga reconegut fins i tot per premis com el que ha rebut hui Luis Blanch.


La nostra identitat és una cosa que en l’Ajuntament d’Alfafar ens prenem molt de debò, i ens impliquem cada dia per mantindre-la. D'aquesta manera, han sigut els convenis de col·laboració que s'ha realitzat amb la Comunitat de regants els que ha permés aquest important reconeixement.


A Alfafar s'ha demostrat que la col·laboració públic-privada funciona enormement com a fórmula per a la conservació del medi natural, per la qual cosa continuarem defensant la gran participació de l'ajuntament que s'ha realitzat, conjuntament amb l'acció privada, primordial en aquest projecte la Comunitat de regants de la Sèquia de l’Or, a la qual transmetem novament una enorme felicitació.

Modificat el Dilluns, 06 Febrer 2023 12:59