Alfafar condemna la desigualtat en el món esportiu

Dilluns, 06 Febrer 2023 15:00 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 41 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ahir va ser aprovada en ple extraordinari la moció per a condemnar la desigualtat en el món esportiu amb motiu del lliurament de medalles en la Supercopa Femenina de futbol.


Alfafar mostra el seu desacord amb la discriminació entre els equips femení i masculí de futbol en la Supercopa.

 

L’Ajuntament d’Alfafar, va aprovar ahir en ple extraordinari la moció per a condemnar la desigualtat en el món de l'esport a conseqüència dels fets esdevinguts el passat 22 de gener en la Final de la Supercopa Femenina de futbol.


Al finalitza la trobada entre el F.C. Barcelona i la Reial Societat, una taula va ser disposada en la gespa de l'estadi perquè cadascuna de les jugadores recollira la seua medalla, situació que contrasta amb la Supercopa masculina de l'any passat, on el president de la RFEF va ser qui va entregar els premis personalment als jugadors.


Des de l’Ajuntament d’Alfafar rebutgem de manera categòrica aquesta situació, i considerem inadmissible la desigualtat que es produeix en l'àmbit esportiu, que atenta directament contra els avanços en igualtat que s'han anat consegüent en aquest àmbit, pels quals treballa l'ajuntament d'Alfafar amb el Pla d'Igualtat Municipal.


D'aquesta manera, l'Alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara Monlleó, va presentar ahir a ple la “Moció per a condemnar la desigualtat en el món esportiu amb motiu entrega de medalles de la supercopa femenina de futbol”, que va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals de la nostra localitat, i que manifesta el total desacord del nostre municipi davant aquesta situació i mostra tot el nostre unànime suport a les esportistes implicades.


Alfafar és una ciutat que s'implica activament en la consecució de la igualtat plena en tots els àmbits de la vida diària, i l'esport és una activitat essencial per a la nostra ciutadania i en la qual es treballa especialment amb aquesta finalitat. L'esport femení és un valor fonamental que cuidar i promoure en situació d'igualtat, i des de l'Ajuntament d'Alfafar rebutjarem qualsevol situació discriminatòria que contradiga aquest objectiu.


Des de la ciutat d'Alfafar instem la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a esmenar aquest gran greuge entre els equips esportius femenins i masculins, a promoure els tractes igualitaris i a rebutjar les discriminacions que es produïsquen en aquest sentit.


L'Ajuntament d'Alfafar treballa diàriament per promoure l'esport en el municipi en una situació d'igualtat i sempre manifestarà el seu desacord amb aquelles circumstàncies que no la promoguen, com l'ocorreguda en la final de la Supercopa Femenina de futbol.

Modificat el Dilluns, 06 Febrer 2023 15:00