Joan Baldoví dona suport a les reivindicacions dels veïns i demana el soterrament del pas a nivell d'Alfafar- Benetússer- Sedaví

Dilluns, 22 Mai 2023 20:23 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 73 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís i la Plataforma pel Soterrament de les Vies qualifiquen de «èxit rotund» la concentració d'aquest diumenge en el pas a nivell de Sedaví-Alfafar

Joan Baldoví, candidat a la presidència de la Generalitat per Compromís, ha promés tot el seu suport a les reivindicacions dels veïns per a demanar el soterrament de les vies que creuen Sedaví, Alfafar i Benetússer. Baldoví ha fet aquestes declaracions en el transcurs d'una concentració convocada per plataformes veïnals i els col·lectius locals de Compromís aquest diumenge, en el pas a nivell de Sedaví-Alfafar. El candidat a la Presidència de la Generalitat va assegurar que demanaria una «reunió urgent amb el ministeri» i que impulsaria una Proposició No de Llei en les Corts per a aclarir les postures de tots els grups polítics, al mateix temps que qualificava aquests passos a nivell com «absolutament perillosos i anacrònics».

«Record quan em va arribar la notícia de l'última defunció, la de la xica de 19 anys», ha recordat Joan Baldoví, «com soc de Sueca, soc usuari habitual d'aquest tren de rodalia i conec aquest pas a nivell. A Sueca vam tindre un problema molt similar durant molt de temps, per la qual cosa crec que aquesta situació és un autèntic perill i una cosa absolutament anacrònica, impròpia del segle XXI». Després de parlar amb els veïns i veïnes, el candidat a la presidència de la Generalitat per Compromís es va comprometre a fer tot el possible per solucionar la situació.

José Castillo, de la Plataforma pel Soterrament de les Vies d'Alfafar-Benetússer-Sedaví, present en la concentració, ha recordat que «aquest greu problema de seguretat s'arrossega des de fa 30 o 40 anys, amb 76 persones mortes, tres d'elles en els últims nou mesos, incloent-hi una xica de 19 anys amb tota la vida per davant», ha explicat, «però és que a això se li sumen tots els problemes derivats del pas de 250 trens diaris. Els seus xiulets superen els 100 decibels i estan provocant problemes d'ansietat i depressió a les persones que viuen a prop. I hi ha col·legis pegats a les vies».

Amàlia Esquerdo, de Compromís per Alfafar, ha explicat per què estan donant suport a la concentració: «no podíem faltar. Aquesta és una ferida oberta enmig de quatre pobles, que afecta 40.000 persones, amb 100 atropellaments i 76 morts». Filo Baixauli, de Compromís Sedaví, recorda que és un punt negre «que porta 40 anys, a més del cost per a la salut de tota la gent que viu al voltant. Necessitem una solució immediata». Reme Navarro, de Compromís Benetússer, ha destacat que actes com eixa concentrción demostra que «totes les poblacions estan unides, psicològica i físicament, tal com els carrers estan units. I un problema que arrosseguem tant de temps no pot ser que ens donen damunt un altre termini de 15 anys per a una solució definitiva».

Gustavo Gisbert, de la Plataforma pel Soterrament de les Vies, ha volgut agrair que «gent amb capacitat per a canviar les coses vinga a veure aquesta situació, aquest punt negre, amb els seus propis ulls». I ha estés el seu agraïment a Compromís, per ajudar a visibilitzar el problema i a buscar una solució. «Des d'ADIF només ens proposen pegats. Necessitem el soterrament al més prompte possible», conclou, al seu costat, José Castillo.