Benetússer posa en marxa un pla de mobilitat

Dijous, 26 Octubre 2017 11:38 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 736 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer posa en marxa un pla de mobilitat que donarà respostes als principals reptes en la regulació del trànsit, accessibilitat i mobilitat en la població.

Per a la seua elaboració es va a realitzar un estudi previ de la mobilitat urbana de Benetússer. L'objectiu final de l'estudi és proposar una bateria de mesures que ajuden a reorientar les pautes de mobilitat actuals, de manera que s'aconseguisca reforçar la participació de les maneres de desplaçament més eficients i menys contaminants, assegurar l'accessibilitat i la mobilitat als ciutadans de BENETÚSSER recuperant, al seu torn, l'espai urbà i la qualitat de vida.

En aquesta fase la participació ciutadana novament tindrà un paper decisiu, ja que s'organitzaran sessions veïnals per a conèixer de primera mà les millores que puga proposar la ciutadania.

Segons explica l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, “el pla es va a marcar objectius ambiciosos que poden tenir un impacte molt positiu en la localitat: calmant el tràfic i actuant en la planificació de la mobilitat de vianants, bicicletes, transport públic, tràfic i estacionament. En aqueix sentit esperem poder dissenyar en col·laboració amb l'AMPAS i els escolars els itineraris escolars més segurs”.

Els membres de la corporació van assistir a una taula de treball divendres passat on es va parlar sobre les fases de l'estudi de mobilitat i de la resta del procés.

Ja en el mes de març, l'Ajuntament de Benetússer va sol·licitar a la Diputació de València el seu assessorament i ajuda per a la creació del pla de mobilitat, la qual ja ha adjudicat la labor a una empresa especialitzada de reconegut prestigi en el sector. El pla tindrà un cost de 16.000€, que abonarà l'Ajuntament de Benetússer (75% de l'import total) amb una ajuda de la Diputació de València (25% restant).

Una vegada estiga finalitzat l'estudi, a mitjan 2018, es donarà forma al pla de mobilitat que servirà com a guia en les futures actuacions, planificacions i obres del municipi, i que al seu torn es complementarà amb altres accions de desenvolupament urbà sostenible com el pla EDUSI o en el propi Pla General d'Ordenació Urbana.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dijous, 26 Octubre 2017 11:39