Benetússer presenta a la ciutadania l'Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible

Dimecres, 03 Octubre 2018 13:31 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 371 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer va presentar el dilluns a la ciutadania l'Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible que ha elaborat per al municipi una empresa especialitzada. L'objectiu era el de realitzar un diagnòstic de l'estat de la localitat quant a la mobilitat, detectar les accions més immediates per a seguir millorant en aquest sentit i traçar una estratègia a llarg termini per a convertir a Benetússer en un municipi totalment accessible. 

Quant al diagnòstic, els responsables de l'estudi van agrair la participació de la ciutadania sobretot dels centres escolars que van fer arribar les opinions de pares, mares, alumnes i alumnes. Amb tota la informació de les prop d'1.500 enquestes realitzades, l'estudi ha detectat poques zones amb plataforma única en el municipi i recomana als responsables públics més actuacions en aquesta línia. De fet, una de les últimes obres de millora de les vies urbanes ha sigut precisament l'adaptació a plataforma única del tram de l'Avinguda de Paiporta en la seua confluència amb Camí Nou. 

Un altre dels dèficits detectats per l'estudi ha sigut el de l'existència de voreres sense un ample adequat o la falta de zones d'aparcament per a l'estacionament del transport de mercaderies. En aquest sentit, el compromís del consistori és el d'anar eliminant i convertint en accessibles les voreres estretes en la mesura de les possibilitats econòmiques que ofereix el pressupost municipal. 

L'estudi també aporta dades que afavoreixen el treball per a millorar la mobilitat com les connexions a través de transport públic amb la ciutat de València, el ser un municipi pla o amb una població jove, ideal per a fomentar les maneres de desplaçament sostenible. A més, es destaca oportunitats per a créixer en mobilitat com la proximitat al futur anell verd, la pertinença a l'àrea metropolitana de València que treballa de forma contínua amb un pla de mobilitat o la proximitat amb altres municipis amb la possibilitat de mancomunar serveis com el lloguer de bicicletes. 

Durant la reunió va haver-hi temps per al debat. D'aquesta forma els veïns i veïnes de Benetússer van poder traslladar tant als autors de l'estudi com als responsables polítics els seus dubtes, suggeriments i opinions. Durant el debat van sorgir idees com la limitació de velocitat a 30 km/h per a vehicles que circulen per tot el municipi, la reordenació de les zones d'aparcament per a càrrega i descàrrega de mercaderies, l'ampliació del carril bici o els itineraris segurs per al desplaçament dels xiquets i xiquetes als centres escolars. 

“Ha sigut una experiència molt enriquidora perquè d'una banda sabem quins són les recomanacions dels experts en mobilitat i d'altra banda sabem quins són les prioritats i les coses que més preocupen als nostres veïns i veïnes. Tota aqueixa informació ens ajuda a prendre decisions i que aquestes vagen en benefici de la convivència i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”, va explicar l'alcaldessa de Benetússer Eva Sanz després de la reunió. 

L'Estudi de Mobilitat sostenible és un compromís del consistori a futur. El següent pas serà portar-ho al ple de l'Ajuntament per a la seua aprovació i d'aquesta forma conformar-ho en un pla que haurà de portar aparellat en cada exercici una partida econòmica per a poder desenvolupar-ho.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimecres, 03 Octubre 2018 13:32