Benetússer aprova invertir 2 milions del seu romanent en projectes de millora en el municipi

Dilluns, 31 Mai 2021 11:11 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 203 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer va aprovar durant el Ple destinar 2.228.237 euros, procedents del superàvit de 5 milions del pressupost del 2020, a la inversió en projectes de millores del municipi a executar durant l’exercici present. D’aquesta manera, es modificaria de manera extraordinària el pressupost actual per a fer front a noves actuacions o a cobrir despeses no previstes inicialment. “Gràcies a la gestió responsable dels fons públics, l’ajuntament porta diversos exercicis amb estalvis positius que ens permeten projectar noves actuacions per a oferir més i millors serveis a la ciutadania de Benetússer”, destaca l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

 

Entre altres, el consistori contempla destinar part del romanent a inversions de millora del consum energètic com és el cas del recanvi de les calderes dels centres escolars amb una assignació de 50.000 euros o la inversió en leds tant per a enllumenat públic com en el camp de futbol amb una partida de 45.000 euros, respectivament. També es contempla l’adequació de la plaça de Mariano Benlliure, 130.000 euros, el recanvi i millora de parcs infantils, 90.000 euros, o la inversió de 5.000 euros a posar en marxa un fons històric des de l’àrea de la biblioteca. Un total de 200.000 euros es destinaran a l’adequació d’edificis municipals, 500.000 euros a la prestació de serveis de la piscina i 900.000 euros a projectes de posada en valor del patrimoni de la localitat amb la rehabilitació integral del ‘Molino Arrocero’.

 

A més, en el Ple també es va aprovar destinar un milió d’euros del superàvit a cancel·lar part del deute bancari del municipi, un préstec contret pel consistori per a portar projectes com l’adquisició d’una parcel·la de més de 4.000 m² situada en el centre històric del municipi en una zona catalogada com a espai d’esplai des de 1989. L’Equip de Govern es va comprometre a finalitzar la legislatura deixant el deute a zero i, gràcies al superàvit, s’espera poder amortitzar el préstec de forma anticipada. “El nostre objectiu és continuar treballant perquè els comptes municipals sempre estiguen en positiu i poder destinar els romanents de tresoreria a donar resposta a les necessitats de la ciutadania de Benetússer”, assenyala la regidora d’Hisenda i Patrimoni, Reme Navarro.

 

Després de diversos mesos realitzant-se de manera telemàtica, es va reprendre el Ple de manera presencial, amb un aforament de públic al 50%, i emissió en directe a través del canal de YouTube de l’ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Benetússer