Benetússer posa el focus en la gestió de residus a través d'una enquesta ciutadana

Dimarts, 01 Juny 2021 15:46 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 221 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer, a través de l’àrea de Serveis Municipals, es troba actualment en procés de desenvolupament del seu Pla Local de Residus, un document que definirà les accions futures de la població en matèria de recollida i gestió de residus. Amb l’objectiu d’involucrar a la ciutadania en el projecte, el consistori ha iniciat una enquesta ciutadana a través de la qual es busca recollir la visió, opinions, usos i costums dels seus veïns i veïnes a l’hora de desfer-se dels seus residus domèstics.

 

Així, el qüestionari públic compta amb una bateria de preguntes relatives tant als hàbits i freqüència d’ús, com a les preferències futures a l’hora de comptar amb un tipus o un altre de contenidor que afavorisca la recollida selectiva, un aspecte especialment important per a la introducció del contenidor marró en el municipi que permetrà la gestió de la matèria orgànica i residus vegetals. “Conéixer de primera mà l’opinió de la ciutadania ens permetrà dissenyar un Pla que s’ajuste el més possible a les necessitats i preferències de Benetússer, al mateix temps que ens ajuda a realitzar un diagnòstic inicial de la gestió de residus que s’està fent en la nostra localitat”, assenyala l’alcaldessa del municipi, Eva Sanz.

 

El qüestionari, d’accés en línia a través del següent enllaç https://forms.office.com/r/bxsnegudxr, abasta qüestions com la preferència per una contenerització agrupada en illes o l’aposta per la dispersió dels diferents contenidors, l’elecció del tipus accés al contenidor d’orgànica de manera manual o a través de clau o targeta electrònica, o la millor manera de posar en marxa accions de comunicació, sensibilització i prevenció tant per a augmentar el rendiment de la separació de residus com per a reduir la producció d’aquests residus en llars i comerços.

 

A través del Pla Local de Residus, l’Ajuntament de Benetússer busca prioritzar els objectius de recollida separada de les diferents fraccions de residus que exigeix la normativa en vigor. Segons el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV), que incorpora els objectius marcats per Europa, per a l’any 2022 s’estableix un objectiu de recollida separada del 67%, afavorint una recollida separada de l’orgànica amb una eficiència del 50%.

 

Informa Nou Horta. Benetússer