Benetússer posa fre a la LGTBIfòbia en l'esport amb un torneig d'esgrima

Dilluns, 21 Juny 2021 17:21 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 191 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El municipi de Benetússer va acollir ahir al matí la segona edició del ‘Torneig 14 Metres’, un esdeveniment organitzat pel club d’esgrima local, La Robera Sala d’Armes, i pel club Àgora València, que va comptar amb tiradors i tiradores de diferents punts de la Comunitat Valenciana. La competició, amb la qual es va posar fi a la temporada, es va celebrar amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ i amb el clar objectiu d’apostar per una pràctica esportiva bastada en el respecte, la diversitat i la inclusió. D’aquesta manera, en el torneig van participar esgrimistes de diferents edats distribuïts en les cinc pistes delimitades en la plaça Cardenal Benlloch, dues destinades a adults bípedes, una a l’esgrima adaptada i altres dos espais reservats als i les participants de menor edat. Sense cap dubte , “dins de l’activitat esportiva de Benetússer, la pràctica de l’esgrima triomfa de la mà del club La Robera Sala d’Armes, un club que compta amb nombroses tiradores de renom dins de la competició i que ens representa tant a nivell autonòmic com a nivell estatal”, assenyala el regidor Esports, Rafael del Río.

 

Durant l’esdeveniment, els i les participants van competir en les diferents disciplines de la modalitat d’esgrima esportiva, com són el sabre, el floret i l’espasa, així com en la modalitat d’esgrima adaptada, també a través de la realització d’assalts mixtos entre persones bípedes i persones en cadira de rodes. Al torneig, que va comptar amb la presència de nombroses famílies i voluntaris del club, tampoc van voler faltar l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, el regidor d’Esports, Rafa del Río, la regidora d’Igualtat, Ana Martín i la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Tarín, que van participar tant en l’organització de l’esdeveniment com en la imposició de medalles. “La nostra implicació amb la defensa de la diversitat i de la igualtat entre totes les persones és absoluta i, esdeveniments com aquest, permeten donar visibilitat a uns valors que ens representen i que fan de Benetússer una població més respectuosa i socialment més rica”, indica l’alcaldessa del municipi, Eva Sanz.

 

Sota aquestes premisses, la jornada va comptar amb el lema ‘Stop LGTBIfòbia en l’esport’, una aposta pels clubs d’esgrimes organitzadors que treballen cada dia per la defensa de la diversitat sexual i la identitat de gènere com a valors fonamentals de la seua activitat esportiva.

 

Representació en la candidatura als Gai Games 2026

La tiradora Laura Pérez Aguado, doble campiona d’Espanya d’esgrima històrica, ha participat aquest matí en l’acte de presentació de la candidatura de la ciutat de València als Gai Games per al 2026. Durant l’acte, realitzat en La Marina de la capital valenciana, l’esportista de la Robera Sala D’Armes ha realitzat una exhibició al costat del tirador Eduardo Romero, campió autonòmic d’espasa, amb l’esgrimista María José Jordan de Luna com a àrbitre. Entre els assistents convidats a l’esdeveniment es trobava el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

 

El mes de febrer passat, la candidatura valenciana va ser triada finalista per a organitzar aquesta competició internacional que advoca per la inclusió i la creació d’espais esportius segurs per a esportistes de tots els nivells.

 

Informa Nou Horta. Benetússer