Benetússer es tiny de violeta per a reivindicar la lluita contra la violència de gènere

Dijous, 25 Novembre 2021 09:00 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 59 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer se suma un any més a les reivindicacions amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere i el fa convidant a la població a participar en nombroses accions amb un marcat caràcter transversal i intergeneracional. Així, el dia 25 de novembre es realitzarà una concentració en la plaça de l'Ajuntament a les 12 hores en rècord de totes les víctimes, una trobada en la qual les persones participants portaren banderes violetes amb el lema 'A Benetússer diguem NO! a la violència de gènere', un missatge compartit amb els centres escolars de la població mitjançant pancartes situades en llocs visibles.

 

Aquesta labor de conscienciació entre les noves generacions, s'ha incentivat a través de l'àrea d'Educació mitjançant el muntatge en els col·legis d'uns icebergs gegants de cartó emploma per a promoure la reflexió sobre els cars visibles i invisibles del maltractament. "Els insults, els amenaces o els colps són la cara evident de l'agressió, però també és necessari que la joventut sàpia identificar el seu germen per a poder trencar el cicle de la violència", assenyala la regidora d'Igualtat de Benetússer, Ana Martín Valero. D'aquesta manera, el consistori propícia el debat sobre els micromasclismes, l'humor o la publicitat sexista al mateix temps que denuncia l'ús del xantatge, les humiliacions i el control, molt especialment arran del creixement exponencial de l'ús de les noves tecnologies.

 

"A Benetússer la lluita contra la violència de gènere no està associada únicament a un dia sinó que forma part del nostre senyal d'identitat com a poble i la seua erradicació és una prioritat en totes i cadascuna deles nostres accions", indica l'alcaldessa del municipi Eva Sanz Portero. Prova d'això són les concentracions que tenen lloc cada últim dissabte de mes o la posada en marxa del Punt Violeta Virtual, un va botar d'avís ciutadà per a informar sobre llocs poc il·luminats o conflictius, que ha comptat amb dues jornades de sensibilització per a ensenyar el seu ús entre els i els adolescents el 22 i el 23 de novembre. En aquest sentit també destaquen la participació i promoció entre famílies i professorat de xarrades, cursos i tallers com els de la campanya 'Desconnecta't del porno' organitzat per la Mancomunitat de l'Horta Sud que tindrà lloc aquesta vesprada i els programats per a aprofundir en contra de les pràctiques associades a la prostitució i al tràfic de dons.

 

Totes aquestes accions culminaren el diumenge, 28 de novembre, amb la celebració de la II Marxa Pobles Contra la Violència Masclista, una iniciativa conjunta de les poblacions de Benetússer, Albal, Alfafar, Catarroja, Llocnou de la Corona, Massanassa, Paiporta i Sedaví. L'esdeveniment donarà principi en els diferents municipis a l'hora i lloc acordat per cada ajuntament i tots els grups confluiran en la plaça del Poeta Miguel Hernández a Alfafar per a, més tard, marxar de manera conjunta fins a l'Espai Lúdic Jaume I. En aquest recinte es durà a terme la lectura del manifest i es realitzarà una performance ciutadana que finalitzarà amb l'espectacle teatral 'Lletges' a càrrec de la companyia Maracaibo Teatre. L'eixida dones de la població de Benetússer tindrà lloc a les 9.45 hores des de l'encreuament de l'avinguda Paiporta amb el passeig del Calvari.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dijous, 25 Novembre 2021 09:01