Arriba ‘Benitúzem’, la I Trobada de Novel·la Històrica de Benetússer

Dilluns, 10 Gener 2022 15:09 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 245 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Dissabte que ve 5 de febrer el Xalet de la Xapa de Benetússer acollirà ‘Benitúzem’, la I Trobada de Novel·la Històrica del municipi de l'Horta Sud. Es tracta d'una iniciativa posada en marxa per l'Ajuntament de Benetússer, en col·laboració amb la llibreria Somnis de Paper, que té com a objectiu afermar el paper de la localitat com a referent literari i cultural. “Des de l'ajuntament estem encantats d'embarcar-nos en aquesta aventura tan enriquidora per a Benetússer que posarà en contacte a grans escriptors i escriptores amb els lectors apassionats del gènere”, destaca el regidor de Cultura, Juan Alarcón.

 

Amb un complet programa de xarrades i activitats que es desenvoluparà al llarg de tota la jornada, la trobada comptarà amb convidats de la talla de Santiago Posteguillo, Luis Zueco, Bibiana Candia, María Montesinos o Fernando J. Múñez, autors de grans i petites històries en les quals destaca l'imponent treball de documentació per a aproximar al lector al context en el qual es desenvolupen les trames, siguen aquestes reals o fictícies.

 

Benitúzem, un festival que explora els orígens de Benetússer
El nom triat per al festival literari té les seues arrels en 1240, any en què Benetússer apareix per primera vegada ressenyat en el Llibre del Repartiment, un codi en el qual es detallava la distribució de terres després de la victòria de Jaume I. En aquest codi, apareixia una referència a Benitúzem, forma composta de Beni- (plural de Ibn = fill de) i Túzem (antic topònim de Tunísia), establint l'origen de Benetússer com a alqueria mora “dels fills o descendents de Túzem”.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dilluns, 10 Gener 2022 15:10