La Falla Joventut fa doblet a Benetússer

Dijous, 17 Març 2022 09:52 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 155 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Després de la visita matinal del jurat a tots els monuments i carrers engalanats, les Falleres Majors de Benetússer han fet lliurament dels Premis de les Falles 2022, els màxims guardons de les quals han anat a parar a les mans de la comissió fallera Joventut. Amb una falla dedicada a ‘*Els enemics de Roma’, amb les figures destacades de Cleopatra, vikings i gals, i un monument infantil centrat en viatges i viatgers, la Falla Joventut fa doblet amb el primer premi dels seus dos monuments i, a més, rep també el primer premi d'Enginy i Gracia per a la seua falla gran. En aquesta mateixa categoria, el primer premi a la falla infantil ha anat a parar a Literat Azorín Mestra Rosario Iroil i el seu monument ‘Les quatre estacions’.

 

Un altre dels punts forts de les Falles de Benetússer són els seus carrers engalanats, ja que en elles treballen les comissions braç a braç per a donar forma a creacions originals i sorprenents que, any rere any, compten amb gran expectació entre els veïns i les veïnes de la localitat. En aquesta ocasió, el premi al millor carrer ha sigut atorgat a la Falla Rajolar i la seua recreació del món de Pandora de la pel·lícula Avatar. Dracs, flors i cascades amagades entre boscos de fulles rosades són algunes de les propostes que han fet decantar-se al jurat que ha hagut de triar entre creacions de gran nivell dedicades als viatges de Willy Fog, el Rei León, l'abella Maia o el món marí.

 

Quant a la categoria del Ninot Indultat, la Falla Rajolar podrà evitar la crema de la seua ninot infantil centrat en una escena de tema japonés, mentre que la Falla Plaça de Lepant rescatarà de les flames a la seua parella de ballarins que dansa als peus del Moulin Rouge.

 

Premi a la Falla més Igualitària i Diversa
Per primera vegada, l'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea d'Igualtat, ha concedit el premi a la Falla més Igualitària i Diversa per a reconéixer la labor d'aquelles comissions que advoquen per la ruptura d'estereotips i la lluita per la igualtat. El premi, consistent en el lliurament d'un estendard i 300 euros, ha anat a parar a la Falla Rajolar.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

 

Modificat el Dijous, 17 Març 2022 09:54