Benetússer aprova el seu primer Pla d'Igualtat dirigit a la ciutadania

Divendres, 01 abril 2022 12:01 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 186 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer va aprovar en el ple d'ahir el I Pla d'Igualtat dirigit a la ciutadania, un guia que realitza un diagnòstic de l'actual situació del municipi i estableix les bases de les futures actuacions i objectius per a aconseguir la igualtat entre homes i dones.


Es tracta d'un projecte que es va iniciar a la fi de 2019 per a l'elaboració del qual es va comptar amb la participació d'entitats ciutadanes a través d'enquestes, així com d'una anàlisi exhaustiva de les accions dutes a terme pel consistori des de la perspectiva de gènere.

 

"Aquest Pla incideix en el nostre absolut compromís amb la igualtat i ens ofereix un marc d'acció de cara al futur per a arribar a majors àmbits i apostar per aquelles iniciatives que fomenten la conciliació, la diversitat i la convivència basada en el respecte", informa la regidora d'Igualtat de Benetússer, Ana Martín.

 

La realització de ixe diagnòstic es va veure afectat per la pandèmia, que va interrompre la planificació establida, però malgrat això es va continuar treballant en l'anàlisi dels eixos fonamentals que conformen el municipi, com són l'oci i la cultura, l'esport, l'ocupació, l'ordenació del territori o l'educació.

 

Resultat d'aquesta avaluació, el pla estableix un total de 48 recomanacions, amb una prioritat que varia entre l'1 i el 4, per a incidir en el compromís institucional a través d'accions directament vinculades amb la ciutadania, posant l'accent principalment en l'ús de metodologies mesurables que permeten avaluar l'evolució de la situació en futurs plans.


Així, es proposa la promoció de la comunicació inclusiva i prioritzar aquells projectes culturals, juvenils i esportius que incidisquen en la perspectiva de gènere. També es recull la necessitat de promoure debats que estimulen la participació juvenil, así com la creació d'espais declarats com a lliures de violència de gènere.

 

També en l'àmbit de la cultura es recomana fomentar la participació mitjançant concursos d'escriptura per a dones o en l'àmbit esportiu, continuar treballant en la visibilización de les dones esportistes a través de trobades, conferències o seminaris.

 

En matèria de política d'ocupació i conciliació, es proposa valorar l'engegada de rutes escolars segures que fomenten l'autonomia dels xiquets i xiquetes al mateix temps que permeten la conciliació de mares i àvies, persones que solen ser les encarregades de l'acompanyament.

 

Per al funcionament del Pla, que tindrà vigència fins a setembre de 2023, s'haurà de comptar amb la participació de tota la ciutadania, englobant comissions fiesteras, centres educatius, associacions i serveis municipals, perquè la implementació dels canvis siga realment efectiva i permeta avançar en un model social més paritari.

 

Informa Nou Horta. Benetússer