Arranca la V Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana en Benetússer

Divendres, 06 Mai 2022 15:16 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 81 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Benetússer inaugurarà demà a les 19 hores en el Centre Cultural El Molí la V Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, un certamen del qual la localitat és seu provincial des del 2021. Així, del 7 de maig al 4 de juny la localitat acollirà la posada en escena d'espectacles duts a terme per companyies teatrals no professionals d'Elx, que farà doblet, Altea i el Pinós per a emocionar i divertir al públic assistent. “Després de ser triats com a capital del teatre amateur de la província de València l'any passat, tornem aquest 2022 amb il·lusió renovada per a sorprendre amb la gran qualitat dels espectacles que es posaran en escena en un centre cultural de gran tradició teatral com és el CC El Molí de Benetússer”, assenyala el regidor de Cultura del municipi, Juan Alarcón.

 

Drama, comèdia i musical serà la gran aposta d'una mostra que dona cabuda a una disciplina artística duta a terme per persones que, si bé no es dediquen professionalment a aquesta activitat, vinculen el teatre a una manera d'expressió i d'oci fortament associat al desenvolupament personal. L'obra d'inauguració, Huanita, interpretada per la companyia il·licitana Teatre en Construcció, aborda amb grans dosis d'humor i intriga una reflexió sobre la família, partint de l'amarga ironia de la inseguretat, el desengany i la condemna dels altres. L'acte inaugural comptarà amb la presència del director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i del president de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, Matías González.

 

El dissabte 14 de maig a les 19 hores serà el torn de la posada en escena d'Imperfectes coneguts del Grup de Teatre Plá i Revés d'Altea, una història tragicòmica de trobades entre amics de tota la vida en els quals es proposa com a diversió un joc que acabarà sent perillós, ja que revelarà la fragilitat d'aquelles persones a les quals creien conéixer. El dissabte següent, 21 de maig, la proposta teatral canviarà completament el to i se centrarà en el drama La pedra fosca que aborda la trobada de dos homes desconeguts en un hospital militar de Santander en una història inspirada en els últims anys de vida de Rafael Rodríguez Rapún, estudiant d'enginyeria de mines, i el seu company Federico García Lorca. La companyia encarregada de la seua posada en escena serà Tot sobre Eva. Finalment, el fermall d'or de la V Mostra de Teatre Amateur de la CV a la província de València ho posarà, el 4 de juny, Taulas Teatre i la seua comèdia musical El meu millor amic, jo dirigida tant al públic jove com adult i en la qual s'abordaran temes tan d'actualitat com les xarxes socials, la por a no ser acceptat o l'assetjament escolar des del punt de vista esperançador.

 

Tots els espectacles comptaran amb un valor afegit, ja que després de la seua posada en escena el públic podrà participar en un col·loqui amb els actors i l'equip de les diferents companyies. Les entrades per a tots els espectacles, amb preu únic de 3 €, poden ser adquirides a través de la web https://bit.ly/3jiuhet o de la taquilla del Centre Cultural El Molí.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Divendres, 06 Mai 2022 15:18