Benetússer torna a celebrar les seues Festes Majors amb la participació de desenes d'entitats i associacions locals

Dimarts, 21 Juny 2022 10:14 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 36 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Tornen les Festes Majors de Benetússer del 24 de juny al 3 de juliol amb una intensa programació en la qual participaran desenes d'entitats i associacions locals. Després de dos anys d'aturada, el municipi recupera una de les seues cites festives més importants en les quals se succeiran activitats per a tots els públics i en les quals la integració i el disfrute seran els màxims exponents. Així, seran els dies grans dels Moros i Cristians, però també hi haurà temps per a espectacles musicals, parcs infantils, tornejos esportius, exhibició de grafitis i de hip hop, exposicions, tallers col·laboratius i per a la primera edició del Concurs d'All i Pebre, entre moltes altres activitats destacades. “Tornen les nostres Festes Majors i ho fan sent un reflex de tot el potencial de Benetússer, amb associacions i entitats bolcades a oferir entreteniment, tradició i molt d'art, amb espais per a joves i majors i una programació municipal per a gaudir des del matí a la nit”, indica a l'alcaldessa de la localitat, Eva Sanz.

 

El començament de les festes estarà marcat pel tradicional acte de presentació i elecció de la Festera/o Major de Benetússer 2022, que enguany estarà protagonitzada per 23 joves pertanyents al teixit associatiu local. L'elecció de la màxima representant de les festes es durà a terme per sorteig durant la nit del divendres 24 de juny, com a acte de benvinguda a l'estiu i donant així començament a totes les activitats que se succeiran durant deu dies. La nit del dissabte serà la del començament de les festes de Moros i Cristians amb la celebració de l'Entrà Falsa en la plaça de l'Ajuntament. I el primer cap de setmana de festes es completarà amb la celebració del Corpus amb l'enramà de la murta, danses, missa major i processó, així com amb tota una varietat d'actes que inclouran la celebració del concurs i degustació de plats all i pebre, un certamen que té com a objectiu valorar la cuina tradicional i que comptarà amb la participació d'un jurat que valorarà el plat guanyador de la cassola, cullera i davantal. També hi haurà temps per a l'orquestra Nexus i el concert de festes a càrrec de la Unió Musical, que enguany tindrà com a títol ‘Rebobinant’, així com per als tornejos de bàsquet i d'handbol, l'espectacle teatral ‘Totes filles de la seua mare’ del Grup de Teatre Els Escalons i per a la I Gal·la del Comerç de Benetússer, en la qual es valorarà la trajectòria i el treball destacat del comerç local.

 

La segona setmana de festes donarà principi el dilluns 27 de juny amb castells inflables, jocs d'aigua, tallers i animacions de 10 a 21 hores en la plaça de la Xapa, lloc en el qual també tindrà lloc la inauguració de l'exposició de l'Escola d’Adults en les instal·lacions del seu històric xalet. En caure el dia es durà a terme la primera nit de playbacks fallers, gales musicals que se succeiran fins al dimecres.

 

El dimarts 28 de juny, Benetússer celebrarà l'activitat col·laborativa ‘Teixim amb orgull’ amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ en la qual es procedirà al penjat de creacions de punt de creu grandària XL realitzades en col·laboració amb el CCR Els Escalons. En l'àmbit esportiu, donarà principi el torneig de pàdel i l'Associació de Capoeira Benetússer impartirà un taller obert a tots els públics. Per la seua part, el Partit Popular inaugurarà en la seua seu l'exposició fotogràfica ‘Mare de Déu del Socors, la nostra patrona’ i els Socialistes de Benetússer duran a terme la IX edició de ‘Benetússer poble de sabors’ en la seua agrupació.

 

El dimecres 29 serà un dia gran per als Moros i Cristians de Benetússer, ja que celebraran les Entraetes infantils, la Nit de l’Olla i la Nit d’Homenatges en la qual s'atorgaran els nomenaments de Califa Cavaller i Gran Visir. Esportivament serà el dia del Club de Gimnàstica Rítmica que realitzarà una exhibició en el pavelló municipal María Pina.

 

El dijous 30 de juny la ciutadania podrà gaudir d'una multitudinària masterclass de zumba, d'una exhibició de grafiters i del torneig de frontenis de les Festes Majors. La guinda del dia estarà protagonitzada pel CEIP Blasco Ibáñez i el seu teatre musical ‘El mag d’Oz’ que comptarà amb la participació de tot el centre escolar, seguit d'una intensa nit d'actes, ja que també se celebrarà l'Ambaixada Mora i Cristiana i la V edició del Festival de Hip hop en Igualtat.

 

De cara a la cap de setmana, la vesprada del divendres acollirà el torneig d'escacs i el trofeu de colombicultura de coloms esportius i també es durà a terme l'ofrena de flors a Sant Sebastià, concloent la programació del dia de la mà de l'orquestra Montecarlo que actuarà en la plaça de l'Ajuntament. El dissabte al matí els xiquets i xiquetes podran disfrutar d'un contacontes en el Mercat Municipal i la nit estarà reservada per a l'Entrà de Gala dels Moros i Cristians en la qual les comparses desfilaran amb els seus esplèndids vestits en un recorregut pel centre de la localitat. El gran final de festa anirà de la mà de l'orquestra Eufòria. Finalment, el matí del diumenge els més xicotets podran gaudir d'un parc infantil en la plaça 25 d'abril i a la vesprada de la Gran Cavalcada seguida de la processó en honor a Sant Sebastià amb la qual es posarà el punt final a les esperades Festes Majors del 2022.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 21 Juny 2022 10:18