La campanya contra la submissió química protagonitza les Festes Majors de Benetússer

Divendres, 01 Juliol 2022 10:06 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 135 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer, a través del seu departament d'Igualtat, està duent a terme una campanya informativa sobre la submissió química durant la celebració de les seues Festes Majors. Sota el lema ‘Per unes festes lliures d'agressió! No és diversió, és violació’ es vol traslladar a la ciutadania la importància de posar fre a una pràctica delictiva consistent en el subministrament de substàncies químiques, normalment sense color o olor que ajude a detectar-les, per a cometre robatoris o, molt especialment, per a abusar sexualment de les víctimes.

 

Per a això, durant el primer cap de setmana de les festes s'ha habilitat un Punt Violeta en la plaça de l'Ajuntament, iniciativa que es repetirà les nits del 30 de juny i de l'1 i 2 de juliol d'11 a 3 hores de la matinada per a traslladar a la ciutadania informació relativa als possibles símptomes de la submissió química, com poden ser la desorientació, dificultat per a parlar o problemes per a recordar l'ocorregut durant les últimes hores. També es faciliten fulls de mà amb telèfons als quals recórrer en cas de necessitat, així com alguns consells per a evitar aquest tipus d'abusos. “Mantindre's alerta controlant en tot moment el que bevem i mengem o no acceptar res de persones desconegudes són recomanacions molt senzilles que ens poden ajudar a evitar l'abús creixent que es comet, molt especialment, cap a les dones”, assevera la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero.

 

A més, amb l'objectiu d'implicar i ajudar a prendre consciència de la importància de conéixer les eines a l'abast de la ciutadania i altres dades rellevants de la lluita contra la violència de gènere, des del Punt Violeta es proposa un joc participatiu de preguntes i respostes a través d'una ruleta per a afavorir el caràcter formatiu i informatiu de la campanya. Així, mitjançant senzilles preguntes de vertader o fals o de resposta oberta, es tracten temes com l'assetjament físic o verbal, la gelosia, com hem d'actuar en cas de ser testimonis d'una situació de violència o quin és el paper del Punt Violeta Virtual present en l'app municipal.

 

Reels contra la violència sexual
També des del departament d'Igualtat s'ha treballat, amb la col·laboració de l'alumnat de l'IES María Carbonell i Sánchez, en l'enregistrament de tres reels que s'han emés a través de les xarxes socials municipals. En ells, amb l'objectiu de conscienciar als joves contra la violència sexual, es posen en escena situacions socials en les quals es produeix un abús, com és el cas de mantindre relacions sexuals amb una dona que es troba sota els efectes de l'alcohol o que es veu forçada a realitzar pràctiques no desitjades.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Divendres, 01 Juliol 2022 10:07