⁣⁣Benetússer acosta el seu Punt Violeta a la gent jove en les seues Festes Majors ⁣⁣⁣

Dijous, 18 Agost 2022 12:55 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 51 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer en col·laboració amb Creu Roja, va situar el mes de juny passat un punt violeta durant les festes del municipi i ha rebut la valoració molt positivament. Aquesta iniciativa es va reprendre, després de passar 2 anys sense festes majors, amb l'objectiu de potenciar l'existència d'espais d'oci nocturns lliures de violències masclistes i dotar d'una atenció especialitzada a les possibles víctimes d'aquesta violència.

 

Per a aconseguir-ho, es van dur a terme activitats de sensibilització i difusió dirigides a tota la ciutadania de la localitat. L'espai va comptar amb díptics informatius i cartelleria en la qual s'exposaven les diferents formes de violència masclista, informació sobre l'assetjament en festes i per primera vegada, es va posar l'accent a explicar que és la submissió química.

 

A més, l'Ajuntament també va proporcionar material divulgatiu com a gots o polseres que recollien frases com a “Respecte”, “Som iguals”, amb la finalitat de potenciar la visibilitat del compromís de la població en l'erradicació de la violència contra les dones.

 

En aquesta ocasió intenta acostar-se a la gent jove, per la qual cosa l'Ajuntament de Benetússer va preparar un joc/ruleta que va obtindre un gran acolliment. En ell, els participants havien de respondre a les preguntes que els tocaren relatives a la violència sobre les dones, per a poder guanyar una totebag en la qual es podia llegir ‘Benetússer lliure de violències masclistes’ o clauers amb altaveu en els quals també es podia llegir aquest lema.

 

“Hem tingut uns resultats molt bons, ja que hem aconseguit el que preteníem: que la gent jove d'entre 20 i 30 anys, per primera vegada participen activament i s'acosten al Punt Violeta. Això demostra l'implicada que està la nostra joventut i ens bolca resultats molt per damunt de les nostres expectatives”, afirma la regidora d'igualtat Ana Martín.

 

Finalment, el municipi també va comptar amb un photocall en el qual podien fer-se fotos amb missatges de respecte i igualtat i una pissarra en la qual es tractava de donar resposta a diferents preguntes que convidaven a la reflexió sobre la igualtat i la prevenció de la violència cap a les dones. En total, quasi 1000 persones de totes les edats van passar pel Punt Violeta del municipi durant els actes festius, i especialment la gent jove.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dijous, 18 Agost 2022 12:56