Benetússer celebra les festivitats en honor la seua patrona, Nostra Senyora del Socors

Dimarts, 27 Setembre 2022 09:27 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 120 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El municipi de l'Horta Sud va concloure diumenge a la vesprada les festivitats dedicades a la patrona de la població, la Verge del Socors, després de nou dies d'intenses celebracions als carrers, places i en el temple parroquial de la localitat. Entre els actes tradicionals que congreguen cada any a nombrosos veïns i veïnes, destaca el concert de la Coral Mare de Déu del Socors, una agrupació que enguany ha celebrat el 35 aniversari de la seua fundació. També compten amb un esmorzar en el dia dels majors, trasllats de la verge pelegrina i jornades dedicades a les confraries, bandes de música, associacions, abonades o moviment júnior que conformen un complet calendari festiu.

 

Però, sense cap dubte, la nit del dissabte, 24 de setembre, va ser el dia més esperat ja que es va dur a terme la Baixà de la Verge, un acte realitzat en la parròquia La nostra Senyora del Socors que va comptar amb la participació de la Coral i en la qual es van recitar poesies en honor a la imatge religiosa, un homenatge que va ser completat amb una nit d'albaes sota la partitura de mestre dolçainer local José María Chornet. L'acte, que va finalitzar amb una gran xocolatà, va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero, que al costat del regidor de Festes, Denis Madrid, i nombrosos membres de la corporació municipal van voler acompanyar a les clavariesas de la confraria La nostra Senyora del Socors en una nit tan rellevant.

 

Finalment, diumenge a la vesprada, Dia de la Festa de La nostra Patrona, es va anul·lar la solemne processó a causa de la pluja, per la qual cosa la corporació municipal, la Festera Major de Benetússer, representants del món faller i del teixit associatiu de la localitat es van reunir en la parròquia per a assistir a la missa en la qual, novament va actuar la Coral, i va ballar el Grup de Danses Hawwara. El punt final de les festivitats del 2022 va arribar amb la pujada de la imatge de la Verge al camerí i el cant de l'himne de la coronació amb l'acompanyament dels confrares i feligresos de la localitat.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 27 Setembre 2022 09:29