Els tallers de majors de Benetússer arrancaran amb 388 usuaris

Divendres, 30 Setembre 2022 15:01 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 59 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Seguint amb la tendència marcada amb la reactivació de les activitats dirigides a les persones majors del municipi després de la pandèmia, l'Ajuntament de Benetússer va celebrar ahir a la vesprada una assemblea per a tractar les novetats de cara a l'inici del nou curs dels tallers municipals. Amb més d'un centenar d'assistents, l'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Eva Sanz, i de la regidora de Persones Majors, Aroa Juan, encarregada de presentar el programa d'activitats organitzat a partir de les enquestes ciutadanes realitzades durant els mesos d'estiu. “Escoltar activament les persones de la tercera i quarta edat que participen en les nostres activitats ens ha permés ajustar la nostra oferta formativa i d'oci a les seues preferències i horaris, una eina molt útil de cara a construir un Benetússer més participatiu i integrador”, va indicar l'alcaldessa del municipi de l'Horta Sud.

 

Així, un total de 388 usuaris i usuàries participaran en algun dels 14 tallers que donaran principi a partir del mes d'octubre. Taitxí, pintura a l'oli, sevillanes, informàtica o manualitats són algunes de les opcions entre les quals ha pogut triar la població jubilada o pensionista empadronada a Benetússer. A més, aquestes activitats es complementen amb ball els dissabtes a la vesprada, tornejos de jocs de taula, petanca i excursions que engloben des de poblacions de la comarca fins a visites per poblacions de la Comunitat Valenciana.

 

En l'assemblea es va tractar també l'estat de les propostes realitzades durant l'última trobada i a les quals l'ajuntament ha donat forma a través del canvi de les cadires del Centre Municipal de Convivència i l'adquisició d'un nou equip de música. També es dotarà a les instal·lacions del de nova microfonia per a les classes i es valora incloure un nou espill en les classes de gimnàstica.

 

Enquesta ciutadana en dades
Durant el mes de juny, l'ajuntament va posar a la disposició de la ciutadania una enquesta per a valorar el nivell de satisfacció davant l'oferta d'activitats programades, així com per a recollir els suggeriments sobre els diferents serveis oferits des de l'àrea de Majors. Van contestar a la mateixa més de 150 persones, de les quals el 80% van mostrar el seu interés per continuar participant en els cursos oferits, amb una valoració positiva del 85% sobre els horaris establits.

 

Entre les activitats preferides i amb major demanda es troben el ball en línia, la gimnàstica de manteniment, el ioga i les sevillanes. I entre els suggeriments indicats destaca l'interés per actualitzar el contingut de les classes d'informàtica a les noves tendències digitals, adaptar les classes de ball de saló a les necessitats motrius i de salut de les persones usuàries i l'interés per realitzar activitats relacionades amb la cuina, els escacs i els estiraments corporals.

 

Amb l'objectiu d'aprofundir en aquest diàleg amb la ciutadania, des de l'ajuntament es treballa per a posar pròximament en marxa un Consell del Major, una eina participativa que servirà per a recollir idees i opinions sobre la realitat del dia a dia dels majors de Benetússer.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Divendres, 30 Setembre 2022 15:02