Benetússer celebra un 9 d’Octubre amb muixeranga, paelles, jocs infantils i lliurament de medalles ⁣⁣

Dimarts, 04 Octubre 2022 10:45 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 82 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El municipi de Benetússer ja es prepara per a viure un cap de setmana dedicat a les festivitats amb motiu del 9 d’Octubre. Per a això, des de l'ajuntament s'han organitzat activitats per a tots els públics que tenen en la història i en les arrels culturals el seu màxim referent. Així, del 7 al 9 d'octubre, els carrers i places del municipi es convertiran en punt de trobada de la ciutadania per a gaudir de la música, d'exhibicions, tallers i esdeveniments gastronòmics “en uns dies de germanor per a celebrar el nostre passat i futur com a poble, com a valencians i valencianes que viuen i conviuen en un espai que al llarg dels segles ha evolucionat molt però que encara conserva l'essència del que vam ser en cadascun dels seus racons”, indica l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero.

 

La programació donarà principi el divendres 7 a les 21 hores amb un correfoc pel barri antic de la localitat a càrrec de la Diabòlica de Morvedre i de la colla Garramatxa de dolçaina i tabal. A les 22.30 hores la població podrà gaudir de la rondalla de música tradicional amb el concert ‘Va de Dones’ en el Centre Cultural El Molí amb entrada lliure.

 

El dissabte 8 d'octubre, les activitats començaran a les 12 hores amb dansa i cercavila en companyia del Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer en el qual les festeres repartiran piuletes i tronadors. A la vesprada, a les 19 hores, serà el torn de gaudir de les figures de la Nova Muixeranga de València en la plaça de la Xapa, en un mateix espai en el qual poc més tard donarà principi una nova edició del festival de paelles en el qual, any rere any, participen milers de veïns i veïnes pertanyents a associacions o de grups particulars. La nit de celebració continuarà amb el concert de l'orquestra Empopados a les 23 hores amb un repertori de cançons de tota la vida.

 

Finalment, els xiquets i xiquetes seran els protagonistes del matí del Dia de la Comunitat Valenciana amb pintacares, tallers d'escuts i màscares i jocs tradicionals dedicats a Jaume I en la plaça 9 d’Octubre. A la vesprada, el Centre Cultural El Molí acollirà l'acte institucional en el qual es realitzarà el lliurament de les Medalles d’Argent, la màxima distinció atorgada per l'Ajuntament de Benetússer, que enguany reconeixeran als comerços locals d'indústries Fuerpla, rellotgeria Cubells, sabateria Amorós i ferreteria Ferretavi, tots ells amb més de 50 anys de trajectòria en el municipi.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 04 Octubre 2022 10:47