L'eficiència energètica arriba al mercat municipal de Benetússer

Dimecres, 16 Novembre 2022 10:41 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 55 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'eficiència energètica i l'aposta per projectes sostenibles estan cada vegada més presents en l'agenda d'actuacions de l'Ajuntament de Benetússer. I bona prova d'això són les obres que van donar principi ahir en el mercat municipal per a establir noves mesures d'estalvi energètic en unes instal·lacions claus per a la vida diària en la localitat. “Des de l'ajuntament estem fent els deures en matèria energètica i ja hem implementat l'ús d'energies sostenibles en el poliesportiu i en les renovades instal·lacions de les piscines. Ara és el torn del mercat i molt prompte continuarem treballant en l'eficiència dels nostres edificis municipals”, informa l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

 

Així, després de la realització d'un estudi energètic de l'edifici, el projecte, que compta amb un pressupost de 124.257 euros, se centrarà en el tractament de tres grans aspectes estructurals del mercat municipal. El primer d'ells consistirà en la millora de l'envolupant tèrmica mitjançant la renovació de tots els finestrals amb fusteria d'alumini amb trencament de pont tèrmic i vidres dobles, un tractament del material que en lloc d'emetre energia la reflecteix, la qual cosa contribuirà a l'estalvi dels consums d'energia. La segona de les actuacions també estarà centrada en la millora de l'aïllament tèrmic amb el muntatge d'una nova coberta sobre l'estructura ja present. I, finalment, es durà a terme la instal·lació de plaques d'energia solar fotovoltaica d'autoconsum de 10kW, la qual cosa implicarà la reducció de consum d'energies fòssils i, per tant, la reducció d'emissions de gasos efecte d'hivernacle a l'atmosfera.

 

Atés que els treballs se centraran en la part superior de les instal·lacions, mentre duren les obres el mercat municipal continuarà funcionant amb normalitat amb accés des de la c/ Dr. Gómez Ferrer i reservant-se la c/ del Mercat per a l'apilament de materials i pas de maquinària.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Dimecres, 16 Novembre 2022 10:48