El dret a jugar i el respecte als animals protagonitzen el ple infantil de Benetússer

Dilluns, 21 Novembre 2022 11:27 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb motiu de la celebració del Dia dels Drets de la Infància, l'Ajuntament de Benetússer ha realitzat aquest matí un dels actes més especials del calendari municipal, el tradicional ple infantil que té com a protagonistes a l'alumnat dels centres educatius de primària.

 

En la seua XVII edició, el ple ha estat dedicat al dret dels xiquets i xiquetes a jugar en llibertat, un debat que s'ha centrat al mateix temps en el respecte als animals i, molt específicament, en la cura dels gats. "Cada any esperem amb moltes ganes aquesta cita amb la infància per a conéixer de primera mà les seues aportacions, reflexions i idees per a fer de Benetússer un municipi que els faça feliços i s'ajuste a les seues necessitats", ressalta l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, que ha donat la benvinguda als representants de cada col·legi i que, seguint els passos dels plens municipals, ha sigut l'encarregada d'anar donant pas a l'ordre del dia.

 

Amb l'enfocament de millorar la convivència amb la naturalesa urbana, cada centre educatiu ha treballat en el pintat d'una de les 4 gateres que seran distribuïdes per les principals colònies felines presents en la localitat de l'Horta Sud, amb l'objectiu d'"implicar els xiquets en la cura i respecte pels animals, ja que la seua col·laboració és clau per a crear espais públics actius i per a canviar els hàbits dels adults des del coneixement i l'empatia per la resta d'éssers vius", afig l'alcaldessa.

 

A més, els representants de cada col·legi han aportat joguets per als gats realitzats mitjançant manualitats en classe, així com idees sobre la responsabilitat de tindre animals, la importància d'adoptar en lloc de comprar o la possibilitat de crear un grup de voluntaris des dels centres per a contribuir en l'alimentació dels denominats gats ferals o llistes de carrers. "La nostra infància ens marca el camí a seguir, basat en la col·laboració i el respecte pels éssers vius, que en cap cas són un joguet i que, igual que els xiquets i xiquetes, tenen drets que hem de respectar", assenyala la regidora d'Educació, Ana Martín Valero.

 

El ple infantil ha comptat amb la presència de representants de tots els grups polítics, de Policia Local i del personal de les diferents àrees municipals, així com amb l'assistència de l'associació de voluntaris La Gata, dedicats a la cura i alimentació de les colònies felines de la localitat. Un any més, la trobada ha sigut retransmés a través del canal de YouTube de l'ajuntament per a permetre el seu seguiment tant a la resta d'alumnes dels centres educatius com a la ciutadania en general.

 

Informa Nou Horta. Benetússer