Benetússer lliure de tota violència de gènere

Dimarts, 22 Novembre 2022 10:28 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 34 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La lluita contra la violència de gènere a Benetússer mai es deté pel que, coincidint amb la celebració del 25N, des de l'ajuntament s'ha organitzat una completa programació d'activitats del 9 de novembre al 13 de desembre. “Xarrades, exposicions, projecció de documentals, jornades informatives, marxes, teatre i un llarguíssim etcètera per a tractar la violència masclista des de diverses perspectives i conscienciar a la ciutadania per a fer-la desaparéixer, d'una vegada per sempre, de la nostra societat”, informa la regidora de l'àrea d'Igualtat, Ana Martín Valero.

 

Després de la celebració de trobades amb la sexòloga Patt Oliver i el desenvolupament d'una campanya de sensibilització i prevenció en centres de secundària, la setmana més intensa donarà principi el 23 de novembre amb la inauguració de l'exposició ‘Dones en Lluita’ d'Amnistia Internacional a les 19 hores en el Centre Cultural El Molí, una mostra que engloba un recorregut per les històries de dones que des de diferents llocs del món batallen per a reivindicar la igualtat i la llibertat.

 

El 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, l'ajuntament organitzarà en col·laboració amb els centres educatius de la localitat una marxa contra la violència masclista que realitzarà un recorregut pel municipi al qual s'anirà sumant l'alumnat fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament per a la realització de l'acte institucional amb la lectura del manifest. “Aquest 2022, per fi, podem tornar a convidar a la ciutadania a reunir-se en la plaça de l'Ajuntament per a condemnar l'abús, la violència que mina l'esperit, els colps i assassinats per raons de gènere, que no tenen cabuda en una societat igualitària que volem construir a Benetússer”, indica l'alcaldessa de la localitat, Eva Sanz.

 

Finalment, per a completar el dia a les 22.30 hores es posarà en escena ‘Matriu’, obra teatral contra la violència de gènere dirigida per Marian Villaescusa.

 

El diumenge 27 de novembre tindrà lloc la III Marxa conjunta dels Pobles Contra la Violència Masclista en la qual es donaran cita els municipis d'Alfafar, Albal, Benetússer, Beniparell, Catarroja, Lloc Nou de la Corona, Massanassa, Paiporta i Sedaví. Les comitives, que en el cas de Benetússer eixirà des de la plaça de l'ajuntament a les 9.30 hores, es trobaran en la plaça Miguel Hernández d'Alfafar per a gaudir d'una batukada i d'un esmorzar popular, després del qual es realitzarà l'acte commemoratiu amb performance ciutadana. Com a colofó tindrà lloc l'actuació de Pool Jazz amb el pintat d'un quadre en directe que se subhastarà en favor de l'associació ALANNA.

 

Seguint amb la programació, el 30 de novembre es presentarà a la ciutadania en el CC El Molí l'ordenança municipal contra la Prostitució i el Tràfic amb finalitats d'Explotació Sexual, seguit de la projecció i xarra col·loqui del documental ‘El Proxeneta. Pas curt. Mala llet’ de l'escriptora, actriu i guionista guanyadora del premi Goya, Mabel Lozano.

 

Finalment, el 13 de desembre es duran a terme uns tallers sobre informació sexual en entorns TICs dirigits a l'alumnat de 1r i 2n de l'ESO en els centres educatius de Benetússer amb l'objectiu d'atallar les actituds masclistes des de les noves generacions.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 22 Novembre 2022 10:29