Benetússer planta cara a la prostitució i al tràfic de dones

Divendres, 02 Desembre 2022 10:06 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 70 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La localitat de Benetússer continua immersa en les activitats organitzades amb motiu del 25N i ahir a la vesprada va celebrar un acte contra la prostitució i el tràfic de dones. Per a això, primerament, la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero, va presentar davant la ciutadania la nova Ordenança municipal contra la Prostitució i el Tràfic amb finalitats d'Explotació Sexual aprovada en el ple celebrat el mes de juliol. “Gràcies a aquesta norma ja és possible sancionar en el nostre municipi la conducta dels qui atempten contra els drets humans de les dones en situació de prostitució per a posar fi a una pràctica que les tracta com a mers objectes de consum”, va afirmar durant la seua intervenció la regidora.

 

Amb l'objectiu d'aproximar-se a l'ordenança, s'ha creat una guia amb els seus articles més rellevants, en els quals s'estableix mecanisme per a preservar els espais públics com a llocs de convivència, civisme i igualtat. La presentació, realitzada en el Centre Cultural El Vaig moldre, també va comptar amb la intervenció del Cap de la Policia Local, Paco Márquez, que va realitzar una anàlisi de l'espai geogràfic de Benetússer i de la resta de poblacions veïnes, així com del tipus de situacions a les quals fan front els cossos de seguretat en la lluita contra la prostitució.

 

En aquesta mateixa línia, l'acte va continuar amb la projecció del documental ‘El proxeneta. Paso corto. Mala leche’ comptant amb la presència la seua directora Mabel Lozano, també actriu, guionista i guanyadora d'un premi Goya. Després del visionament, el públic assistent va participar en el col·loqui que va tindre com a temes principals la pornografia accessible a través dels dispositius mòbils, la falta d'oportunitats de les dones procedents de situacions de pobresa, així com la figura jurídica de les terceries locatives que fan referència a les persones o societats que es lucren a força d'oferir com a objecte de consum els cossos de les dones.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Divendres, 02 Desembre 2022 10:08