La biblioteca de Benetússer ret homenatge a María Luisa Martínez Teruel amb motiu del 8M

Dimecres, 08 Març 2023 18:10 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 48 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Nascuda en 1929, l'escriptora amateur i gran amant de la lectura, ha donat a l'ajuntament més de 400 llibres de la seua biblioteca personal

Amb motiu de les celebracions del 8M, l'Ajuntament de Benetússer, a través de la Biblioteca Municipal, ha organitzat aquest matí un homenatge a la seua veïna María Luisa Martínez Teruel, escriptora amateur i gran amant de la lectura de 92 anys. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de la localitat, Eva Sanz Portero, i de la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero, així com de familiars, amics i nombrosos veïns i veïnes, especialment alumnes de l'Escola d'Adults amb les quals va compartir classes. “Amb aquest homenatge hem volgut reconéixer la gran trajectòria vital vinculada a la literatura de la nostra veïna María Luisa, tot un referent gràcies al seu caràcter autodidacta i apassionat pels llibres, que ha decidit donar gran part de la seua col·lecció al fons de la nostra biblioteca”, ha destacat l'alcaldessa de Benetússer.

El consistori ha fet lliurament a l'homenatjada d'un ram de flors i d'una tauleta amb auriculars i servei d'audiollibres personalitzat perquè, tal com ha assenyalat la regidora Ana Martín “puga continuar gaudint de les històries que més li agraden malgrat la pèrdua de visió pròpia de la seua avançada edat”. A més, s'ha realitzat una exposició que incloïa gran part dels llibres donats de la seua biblioteca personal, així com fotografies de diferents etapes de la seua vida i, molt especialment, els premis rebuts com a escriptora amateur de contes i relats. Entre aquests últims, ha ocupat el lloc més destacat el pergamí del premi Noces d'Or Jocs Florals de Quezaltenago, Guatemala, obtingut en 1965 pel seu relat Viure per a veure.

Una biblioteca personal que abasta tota una vida
Més de quatre-cents volums, que inclouen cuidades edicions de la dècada dels cinquanta de Stefan Zweig, Carmen Laforet o Pearl S. Buck, són alguns dels tresors donats per María Luisa Martínez a la Biblioteca de Benetússer després de moltes dècades com a usuària de les instal·lacions municipals. Poesia, novel·la, diccionaris, assajos sobre cultures llunyanes o volums formatius d'Història de l'Art formen part del fons documental de Benetússer coincidint amb la posada en marxa d'un nou projecte d'arxiu iniciat per la biblioteca denominat Un passat en construcció.

Modificat el Dimecres, 08 Març 2023 18:10