Entrevista Pilar Rodríguez i Rocío Luna, Falleres Majors de Benetússer

Divendres, 10 Març 2023 11:46 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 50 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Pilar Rodríguez Ruiz, FM, té 44 anys i és fallera A.C. Falla Joventut de Benetússer des que va nàixer. Tota la seua família és fallera, pares, germans, nebots, home i fill. Més a més, “aquest any el meu germà Ximo i el meu nebot Damià són els presidents de la falla i l’any pròxim el meu fill Gerard si tot va bé serà el president infantil. “comentaba Pilar.

Rocío Luna Gallardo Chaves, FMI, de 14 anys és de la Falla Joventut i també té molta tradició fallera a la seua família.

 

Com va ser l’acte d’elecció? Qué va ser el primer qué pensares quan et proclamaren fallera major del teu poble?

PILAR: L’elecció va ser un acte molt emotiu, amb molta gent donant-me el seu suport, sobretot la meua família, amics i la gent de la meua falla. Em van vindre al cap els meus pares perquè són fallers de cap a peus i ens han inculcat, tant a mi com als meus germans, l’amor a la festa fallera.

 

ROCIO: Va ser un dia ple de nervis i quan em van proclamar Fallera Major Infantil no me’l podia creure.

Quin és l’acte que més il·lusió et fa o més t’grada?

PILAR: Ara com ara l’acte que més m’ha emocionat ha sigut la Crida, dirigir-me al món faller des del balcó i donar la benvinguda a les Falles 2023 no es pot descriure en paraules. No ho oblidaré mai. I el que espere amb il·lusió és l’ofrena a la Mare de Déu per a agrair tot el que ha fet per nosaltres

 

ROCIO:  L’acte de la presentació.

 

Qué es per a tu ser fallera major del teu poble?

PILAR:  Ser FM de Benetússer és una gran responsabilitat per a mi i alhora és complir un somni com a fallera de tota la vida. Espere estar a l’altura del càrrec i puc dir que gaudiré cada moment.

ROCIO:  És un honor i un privilegi per a mi representar al món faller infantil del meu poble allà on vaja.

 

Quin element de les falles creus que te representa? pólvora, música, flors....

PILAR: Per a mi l’element de les falles que em representa és la pólvora. Soc una apassionada de les despertàs, castells i mascletàs. No entenc aquesta festa sense pólvora.

ROCIO: Tot! . M’agrada la música, el millor que hi ha és el de la pólvora, les flors a la Mare de Déu  i els nostres monuments.

 

Tens algun referent al món de les falles?

PILAR: Per a mi, els meus referents al món de les falles són els meus pares i els components de la meua comissió que m’han criat en el casal, m’han ensenyat a ser una bona fallera i m’ha educat en una germanor fallera. Des d’ací els done les gràcies per tot.

ROCIO: La meua mare!