Joventut i Plaça de Lepant guanyen el primer premi de les falles de Benetússer

Dimarts, 21 Març 2023 09:00 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 133 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El jurat destaca els monuments ‘Un país de meravella’ i ’12 mesos, 12 dolços’ en un lliurament de premis molt repartida

El primer premi del carrer engalanat pararà a la falla Literat Azorín i la seua detallada composició del món Fraggel Rock

Benetússer, 16 de març de 2023. – Amb els nervis a flor de pell, la localitat valenciana de Benetússer ha celebrat aquesta vesprada l'acte de lliurament de premis fallers en el qual, novament, ha repetit com a guanyadora el monument de la comissió Joventut sota el lema ‘Un país de meravella’ mentre que el primer premi infantil ha anat a parar a la Falla Plaça de Lepant i el seu monument ’12 mesos, 12 dolços’. En una trobada multitudinària celebrada en la plaça de l'Església, han sigut les màximes representants de la festa fallera, Pilar Rodríguez i Rocío Gallardo, al costat de l'alcaldessa de Benetússer i presidenta de JLF, Eva Sanz, les encarregades de repartir els estendards entre les sis comissions en una vesprada plena de sorpreses. La falla Joventut ha fet doblet portant-se també el premi de la crítica en enginy i gràcia per al seu monument gran, mentre que en aquesta mateixa categoria s'ha reconegut la falla infantil del Rajolar dedicada a ‘Àfrica’.

Un altre dels punts forts de les falles de Benetússer, i que conjumina més esforç i dedicació per part dels fallers i falleres, són els seus carrers engalanats, en les quals les comissions se superen d'any en any per a sorprendre els veïns i veïnes del municipi. Aquest 2023, el primer premi ha sigut per a la falla Literat Azorín Mestra Rosario Iroil i la seua composició ‘Literat Fraggle Rock’ amb una invasió de centenars de curris amb casc i eines i amb els inoblidables Gobo, Rosie i Dubte dominant el subsol. Quant al ninot indultat, en categoria infantil s'ha reconegut la figura de la Plaça de Lepant consistent en una delicada parella de xiquets fallers en una pastisseria, mentre que també se salva de la crema el ninot de Literat Azorín que representa a un vampir i la seua presa amb un missatge contra l'amor tòxic.

Per segon any, l'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea d'Igualtat, fa lliurament del premi a la Falla més Igualitària i Diversa per a reconéixer la labor d'aquelles comissions que advoquen per la ruptura d'estereotips i la lluita per la igualtat. El premi, consistent en el lliurament d'un estendard i 300 euros, ha anat a parar per segon any a la falla El Rajolar.

En aquest esdeveniment també s'ha premiat la creativitat mostrada durant la cavalcada del ninot, reconeixent amb el primer premi tant en comparsa com en grup a la falla El Rajolar i la seua desfilada sota el lema ‘El jardí dels llibertats’, mentre que en la categoria figura el màxim guardó ha sigut per a la falla Joventut per la seua ministra sacerdotessa.

Quant als playbacks que s'escenifiquen durant les festes majors, tant en categoria infantil com en majors s'ha reconegut a la falla Plaça de Lepant, i en categoria sènior a la falla Joventut. Finalment, els premis al millor espectacle musical i presentació, així com al millor llibret, reconeixement atorgat pel Cercle Cultural i Recreatiu Els Escalons, han sigut també entregats a la falla Plaça de Lepant.

Modificat el Dimarts, 21 Març 2023 09:00