Benetússer celebra el centenari de la coronació de la Verge dels Desemparats

Dimarts, 23 Mai 2023 09:57 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Després de cinquanta anys exposada al culte, la imatge de la Verge va processionar novament pel centre històric de la població acompanyada del cant d'albaes i música tradicional


La població de Benetússer va viure ahir els actes programats amb motiu de la festa de la Verge dels Desemparats que aquest 2023 ha celebrat el centenari de la seua coronació. Primerament va tindre lloc una missa en la parròquia La nostra Senyora del Socors, a la qual van assistir l'alcaldessa de la població, Eva Sanz, acompanyada del regidor de Festes, Denis Madrid, i altres membres de la corporació municipal, la festera major i les falleres majors de Benetússer, així com de representants de les confraries de la Setmana Santa i de les clavariesas de la Verge dels Desemparats de Benetússer. Presidida per la imatge, que després de cinquanta anys exposada al culte va tornar a processionar per a commemorar el centenari, l'eucaristia va ser amenitzada amb música tradicional a càrrec del Grup Sensacions i pel tradicional cant d'albaes que va collir nombrosos aplaudiments entre el públic assistent. En un acte tan emotiu i simbòlic, les clavariesas, amb la seua presidenta Joaki Gascó al capdavant, van voler retre homenatge a Llavor Tarazona, la seua clavariesa més longeva.

Seguidament, va tindre lloc la solemne processó pel centre històric del poble en la qual van participar fidels, festeres i societat civil, finalitzant la celebració amb un castell en honor de la patrona dels valencians i valencianes.

Modificat el Dimarts, 23 Mai 2023 09:57