‘Catarrogines’ és un projecte multidisciplinar per divulgar l’emprempta de les dones al llarg del temps

Divendres, 25 Gener 2019 11:57 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 924 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Polítiques d’Igualtat, ha posat en marxa una iniciativa per visibilitzar el protagonisme de les dones catarrogines en l’ambit professional, públic i personal. 

 

Es tracta d’una radiografia col.lectiva de les trajectòries i vivències qüotidianes de diverses dones al llarg del temps. El projecte ‘Catarrogines’ està concebut com una iniciativa multidisciplinar que pretén estar en continu creixement i ampliació. 

 

Tal i com explica la regidora de Polítiques d’Igualtat, Mabel Rojas, “volem anar proporcionant referents femenins que considerem necessaris del passat, present i futur de Catarroja, referents que cal conéixer i reconéixer”. 

 

‘Catarrogines’ recull el perfil d’algunes d’estes dones, que amb diverses trajectòries i projectes, han sigut, són o seran un exemple de la diversitat femenina que conforma la ciutadania catarrogina. Dones que han trencat o encara trenquen estereotips i barreres, guardianes de tradicions, innovadores, artistes, emprenedores, investigadores, etcètera. És un projecte obert que anirà ampliant-se progressivament per poder encabir moltes dones que formen part de la vida col.lectiva de Catarroja. 

 

Presentació al TAC

En concret, el projecte ‘Catarrogines’ és fruït d’una iniciativa ciutadana del grup de treball ‘Dones de Catarroja’, que són les qui han triat els personatges que participen en la primera part d’este projecte, i també, les qui escolliran les pròximes dones. 

 

Las iniciativa inclou un documental sobre cinc dones de diverses generacions i un ampli repertori de material en diversos formats (audiovisual, paper, etcètera). El projecte conjunt es presentarà el 7 de febrer al Teatre Auditori de Catarroja.

 

 

Informa Nou Horta. Catarroja