Catarroja viu un cap de setmana ple de música i tradició

Dimarts, 01 Octubre 2019 14:31 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 548 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les festes en honor a San Miguel, patró de Catarroja, van tindre el seu punt d'intensitat aquest cap de setmana, amb la celebració dels tradicionals homenatges al patró, així com d'actes festius en els quals la música, amb l'actuació de Bombai i la macrodiscomovil com a referencies, van tindre un gran protagonisme.

 

El tercer cap de setmana gran de les Festes Populars de Catarroja no va defraudar i va tornar a mobilitzar a centenars de veïnes i veïns que es van bolcar en les diferents activitats d'un programa pensat per a tots els públics.

 

El primer plat fort va tindre lloc la nit del divendres. El grup Bombai, una de les sensacions del moment, va reunir en la Plaça Major de Catarroja a un nombrosíssim públic entregat amb les cançons i ritmes de la banda que, entre altres, ha donat lletra a la cançó del Centenari del València CF. 

 

El concert es va desenvolupar en un gran clima festiu i com colofó a una jornada en la qual els més joves havien gaudit d'una original activitat d’Scape Room en el TAC Catarroja. També, prèvia a l'actuació de Bombai, en un altre registre, la Coral Polifònica de Sant Pere va celebrar la seua 25 aniversari amb un emotiu concert a l'església de San Miguel.

 

Un any més, el dissabte a la vesprada es va programar un dels esdeveniments més esperats pels més menuts de Catarroja, la gran cavalcada de festes. En aquesta edició, cal agrair de nou el treball de les 27 associacions que es van involucrar en l'esdeveniment que va comptar amb 34 carrosses més una addicional, en la qual una representació de membres de la corporació municipal es van unir a la celebració.

 

Després de la cavalcada, el dissabte va tindre lloc un dels esdeveniments més multitudinaris, la macrodicomòbil que va omplir amb el seu so remember el polígon de Catarroja. Pablo Guerola, els bessons de Puzzle o DJ Miguel Monforte, van ser els encarregats de la música enmarcada en un espectacle de llum i so que va fer les delícies dels assistents, els quals van poder desplaçar-se mitjançant un servei d'autobús gratuït aportat per l'Ajuntament de Catarroja.

 

Un any més, anotar que la festa es va desenvolupar amb total normalitat en un ambient exemplar. D'altra banda, l'esdeveniment va ser l'oportunitat perfecta per a dues de les activitats de conscienciació que des de les regidories d'Igualtat i Medi Ambient s'han vingut desenvolupant durant les festes majors de 2019.

 

D'una banda, el Punt Verd, des del qual es vol conscienciar sobre un ús responsable dels nostres recursos i el reciclatge eficient. D'altra banda, el Punt Violeta, des del qual s'adverteixen de les campanyes darrere de la igualtat de gènere i contra la violència masclista que des de l'Ajuntament de Catarroja s'estan desenvolupant. En un altre àmbit, va ser gran acollit el tatoo per la igualtat, que es va repartir en aquest espai i que va ser un èxit, pel seu missatge i la seua adaptabilitat a l'ambient festiu de l'esdeveniment.

 

La jornada es va tancar el diumenge, Dia de Sant Miquel, patró de Catarroja, amb els actes més tradicionals, sense deixar de passar per alt l'espectacular mascletà que va tindre lloc en la Plaça dels Furs a càrrec de Pirotécnia Europlà i del Musical infantil El Gat amb Botes, que va congregar a un gran públic en el TAC.

 

Finalment, els actes d'homenatge al patró van concloure amb la tradicional processó que va començar a les 21 hores i que transcorregué pel recorregut habitual. Un tancament perfecte a un cap de setmana de música, diversió i devoció.

 

 

Informa Nou Horta. Catarroja