Catarroja reforça les seues polítiques mediambientals

Divendres, 22 Gener 2021 13:32 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 237 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Catarroja està immersa en la campanya de conscienciació per a l'ús del cinqué contenidor, però sense deixar de banda altres campanyes en consonància amb les diverses polítiques mediambientals que, entre altres, tenen l'objectiu de promoure la col.laboració veïnal i millorar les conductes de reciclatge. Per a aquest fi, des de fa unes setmanes es compta amb una tècnica d'educació i control ambiental que serà l'encarregada de gestionar aquestes ambicioses campanyes. Catarroja vol continuar avançant per a aportar el seu granet d'arena a la sostenibilitat i l'economia circular que ens ajuden a la preservació del nostre entorn més pròxim i en general del Planeta.

 

“Amb el reforç de personal en educació ambiental podrem donar un impuls a les campanyes que tenim previstes des de la regidoria de sostenibilitat per a la població: des de com reciclar o la importància de cuidar el nostre entorn sent d'allò més cívics i col·laboratius en la neteja del nostre poble, passant per incidir en la reducció de residus com a aposta principal. Serà important la seua tasca en la implantació del cinqué contenidor que ja tenim en tota la població i que, després de pocs mesos, estem tenint ja bons resultats”, explica Elisa Gimeno, regidora de sostenibilitat i medi ambient.

 

Una de les novetats que es posaran en marxa a partir d'ara serà la informació a peu de carrer a les persones usuàries de l'ecoparc mòbil que instal·la periòdicament l'Ajuntament de Catarroja enfront de les dependències municipals en Cami Real. Aquest servei de recollida de residus, que posa l'Ajuntament a la disposició de la ciutadania la tercera setmana de cada mes, dilluns, dimarts, dijous i divendres, tindrà el reforç de l'educadora ambiental que aconsellarà en matèria de reciclatge. Per a això, repartirà diferents materials com un calendari de nevera amb els horaris i dates de recollida de residus, un reciclari i un full de mà informatiu del que podem o no llançar en els ecoparcs tan este mòbil com en el fixe instal.lat en el polígon de Catarroja.

 

Aquest reforç, en educació ambiental que ve a servir per a poder desenvolupar les campanyes de conscienciació pel medi ambient a Catarroja, compta amb la subvenció de la Conselleria d'Economia, a través d'un pla d'ocupació EMPUJU, completat amb fons propis municipals.

 

Informa Nou Horta. Catarroja