Catarroja aprova una ordenança que actualitza i modernitza la gestió del cementeri municipal

Dimarts, 11 Gener 2022 13:18 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 286 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Catarroja ha aprovat en el passat ple una nova ordenança municipal que implica una modernització en la gestió del cementeri. En aquesta nova normativa, a més d'una actualització dels preus dels nínxols i els columbaris, es fomentarà la reutilització dels espais ja construïts per a maximitzar recursos, així com actuacions noves com la celebració de cerimònies civils en cas de ser requerides per les famílias.


“Els objectius d'aquesta modificació de l'ordenança fiscal són d'una banda, actualitzar preus i corregir determinades disfuncions, mentre que per un altre, pretenem afegir o modificar qüestions que fins ara estaven absents, com el dipòsit de les cendres en nous espais que habilitarem en el futur i, fonamentalment, establir les bases per a un canvi de model en els serveis funeraris que ofereix l'Ajuntament de Catarroja”, explica Xavi Bellot, regidor de Cementeri.


D'aquesta manera, en la nova ordenança s'han establit uns preus específics per a les unitats d'enterrament situades a la zona antiga del cementeri, amb l'objectiu d'augmentar la seua demanda i, a la fi, reduir la necessitat de construcció de nous nínxols gràcies a la reutilització dels vells. Aquesta mesura anirà acompanyada d'un treball administratiu en paral·lel per a regularitzar la situació de les concessions i permetre l'alliberament d'aquelles unitats que han quedat abandonades. També es retallaran les diferències de preu entre els nínxols que variaven substancialment depenent de la fila en la qual estigueren situats. Finalment, en aquest sentit, es rebaixarà un 20% el cost dels columbaris per a incentivar el seu ús.


A més de la nova taula de preus per a les unitats d'enterrament de la zona històrica, s’afegix un preu per al vessament de cendres. L'Ajuntament té previst habilitar un espai per a això dins de l'actual recinte com en el terreny que s'haurà de reservar dins del nou PGOU. Està prevista una taxa per a aquest efecte així com la ubicació d'una placa recordatòria amb el nom de la persona difunta.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Modificat el Dimarts, 11 Gener 2022 13:21