Catarroja actualitza el mobiliari urbà destinat a residus del Port per a evitar l’impacte visual en un entorn natural

Dilluns, 31 Gener 2022 11:27 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 204 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Catarroja ha renovat contenidors i papereres del Port amb materials 100% reciclats. En concret, s’han canviat 15 unitats de papereres, introduint la selectiva per a donar servei a l'usuari dels envasos que són típics d’ús en aquest entorn i tres tancaments repartits en tres illes de selectiva de 18 de contenidors per a tractar de minimitzar l’impacte visual.


“La protecció del medi ambient i entorns naturals també passa per reduir l’impacte visual que puguem tindre alguns elements, que necessàriament hem de tindre per compatibilitzar el seu ús amb la bellesa del paisatge”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.


Així doncs, amb l’objectiu de reduir l'impacte visual en un entorn natural protegit i emblemàtic per al municipi de Catarroja com és el Port, s’han substituït les papereres per unes altres que permeten la recollida selectiva, reduint, d’altra banda la quantitat i situant-les amb un criteri més racional. Pel que fa als contenidors de residus s’ha procedit a la seua ordenació mitjançant illetes amb un per a cada tipus de residu. Els contenidors es situen dins d'un tancament que els contindrà, protegirà i reduïrà l'impacte visual d'aquests en l'entorn protegit.


Per últim, els materials usats en la fabricació de les papereres han sigut sostenibles, adequats i compatibles amb l'entorn. En concret, per a aquest cas, s’ha utilitzat la fusta plàstica 100% reciclada i reciclable provenent de residus urbans, industrials i domèstics. Després del seu procés productiu, donen com a resultat una matriu plàstica robusta i estable.

 

Informa Nou Horta. Catarroja