La Catarroja del Futur es construeix mitjançant la participació en el transcurs del Fòrum per a la Ciutadania

Dijous, 28 abril 2022 17:17 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 155 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Teatre Auditori de Catarroja acull durant aquests dies una nova fase del Pla Estratègic 2030 que confeccionarà la ciutat del futur. El primer dels dos grups de treball que implicaran la ciutadania dins d'aquest procés participatiu ha tingut lloc aquest dimecres amb la realització de Fòrum per a la Ciudadania, en una representació de la població adulta de Catarroja ha intervingut en les diferents dinàmiques que s'han plantejat per a aportar la seua visió cap a la qual ha d'anar el municipi en els pròxims anys.


En la sessió celebrada aquest dimecres s'ha realitzat una posada en comú d'informació clau, per a posteriorment començar el treball en grups per a la identificació d'accions i projectes per a Catarroja. Més de 110 representants de la ciutadania han participat en aquest Fòrum que és un pas més del treball participatiu que es ve desenvolupant en els últims mesos que persegueix de recollir el major nombre d'opinions i voluntats que constituïsquen un vertader espill del que es busca per a construir la Catarroja del Futur.


“Estem en la fase del Pla Estratègic que més ens agrada d'aquest procés participatiu en la qual la ciutadania pren directament partit. Entenem que una població com la nostra ha de tindre un full de ruta triat pels seus habitants independentment de qui estiga governant. Per això renovem aquesta consulta amb el Pla Estratègic, un procés llarg però molt productiu en el qual els governants sabrem de primera mà el que vol la ciutadania per al seu poble en els pròxims anys”, explica Dolors Gimeno, regidora de Participació Ciutadana.


Fòrum Jove i la dinamització de Arkano
Les jornades participatives continuaran aquesta setmana amb la realització el divendres, en el mateix escenari del Teatre Auditori del Fòrum Jove. En aquest cas serà la població entre 12 i 20 anys la que forme part del procés participatiu per a triar la Catarroja del Futur amb el mateix esquema de debat i grups de treball. Ara bé, per a la celebració d'aquest esdeveniment s'ha buscat la figura d'un dinamitzador que exercirà de referent en aquest procés com és el raper alacantí, Arkano. L'artista, reconegut en el públic jove, s’encarregará de conduir l'esdeveniment i obsequiarà als assistents amb una sessió de freestyle amb les decisions dels joves en els grups de treball.


Finalment, dins d'aquest procés participatiu, a partir de la setmana vinent, l'alumnat de 5é i 6é de Primària dels centres educatius de Catarroja tindrà la seua oportunitat per a dir que volen i troben a faltar per al seu municipi. A bé segur les seues aportacions sorprendran i enriquiran el pla com ha anat sent fins ara. Les aportacions de l'alumnat (mostra prèviament seleccionada pel centre) continuaran sent sorprenents i enriquidores per al Pla, alguna cosa que ja s'ha anat experimentant durant la Conferència Exploratòria celebrada amb aquest col·lectiu el mes de febrer passat.

 

Informa Nou Horta. Catarroja