Catarroja aposta per sisé any consecutiu per oferir una ajuda al pagament de l'habitatge a les famílies del municipi

Dimecres, 01 Juny 2022 15:24 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 101 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Catarroja ha fet pública la convocatòria d'ajudes al pagament del lloguer i de la hipoteca d'enguany. Per sisé any consecutiu, la regidoria d'Habitatge ha posat en marxa aquesta mesura, que pretén oferir una ajuda a les famílies que no es troben en el tram de la població que ja reben un suport econòmic a través dels Serveis Socials municipals o Generalitat, però que sí que necessiten un suport perquè la despesa en habitatge no implique una pèrdua en la seua qualitat de vida.


"Aquesta convocatòria continua el treball realitzat per la regidoria per a prevenir que les famílies puguen arribar a situacions de vulnerabilitat i garantir el dret a l'habitatge. Des de l'administració municipal fem un esforç perquè els joves puguen emancipar-se, les dones víctimes de violència masclista i tracta puguen refer la seua vida i les famílies que destinen la major part dels seus ingressos a pagar el seu habitatge puguen fer activitat d'oci i cultura que ara prescindeixen," explica Lorena Silvent, vicealcaldessa.


Enguany, el pressupost de les subvencions serà de 70.000 euros. Les ajudes suposaran el pagament de fins al 40% del lloguer o la hipoteca de l'habitatge habitual, amb un import màxim de 1200 euros. El període de cobertura serà de gener a desembre del 2022 i es farà efectiu en un únic pagament a final d'any. Les persones sol·licitants de l'ajuda habitatge hauran de tindre una mensualitat d'hipoteca que no supere els 500 euros i en el cas de lloguer que no supere els 600 euros.


Per a optar a la subvenció caldrà ser major d'edat, estar almenys un any empadronat a Catarroja, ser titular del contracte de lloguer o d'una hipoteca i estar al corrent dels pagaments, així com de les obligacions tributàries. Així mateix, també es tindrà en compte que els ingressos de la unitat de convivència no superen els previstos a les bases de la convocatòria que enguany s'han baixat perquè més persones puguen resultar beneficiàries. En el cas d'empat en la baremació es tindran en compte diferents variables com ara dones víctimes de violència masclista i tracta, joves entre 25-35 anys, famílies monoparentals o persones amb discapacitats.

 

Tota la informació per a presentar la documentació es troba en la web municipal, com a novetat, enguany, tindran un mes més de termini per a la presentació de documentació que començarà després de la corresponent publicació al BOP.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Modificat el Dimecres, 01 Juny 2022 15:25