L'Ajuntament de Catarroja garanteix la seguretat dels seu personal extern davant condicions meteorològiques extremes

Dijous, 21 Juliol 2022 13:02 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 98 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Catarroja ha reunit hui el seu Comité de seguretat i salut en el qual s'han abordat diferents temes entorn a la seguretat laboral de la plantilla municipal i també de l'externa que presta serveis municipals. Un dels punts sobre la taula que ha portat alcaldia a la reunió ha sigut la proposta perquè des de l'àrea es posen en contacte amb totes les empreses externes per a garantir-los per part del Consistori total flexibilitat horària davant episodis meteorològics extrems com les onades de calor que hem patit i que de ben segur continuarem patint en les pròximes setmanes.


“Per nosaltres no hi ha inconvenient en la flexibilitat horària dels treballadors que pateixen els riscos de fenòmens climatològics extrems i així li ho hem transmés a les contractes que presten serveis municipals. Ara, a nivell de prevenció i com a corresponsables, des d'alcaldia hem demanat a les empreses que ens comuniquen que actuacions estan realitzant en aquest sentit, per a assegurar-nos que cap persona treballadora puga patir els efectes de fer la seua feina en un clima que cada vegada és més extrem en els mesos d'estiu”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.


D'aquesta manera aquest acord per a millorar les condicions laborals, tant de la plantilla municipal com de l'externa s'ha donat trasllat a tota l'organització perquè el personal tècnic de cadascun dels contractes el comunique i tinga aquest feedback per part de les organitzacions.


D'altra banda, dins de la reunió s'han pres altres mesures que afecten l'acompliment de la plantilla municipal com un pla d'avaluació de tot el mobiliari de l'Ajuntament per a adaptar-lo, si fora necessari, a les necessitats del personal. Des de l'àrea ja s'han realitzat actuacions puntuals, però ara es realitzarà un estudi general per a millorar les condicions de tot l'equip. Finalment, també s'ha donat compte de la exposició pública del reglament de segona activitat de la plantilla de la policia local, que defineix les funcions dels agents una vegada arribats a una certa edat.

 

Informa Nou Horta. Catarroja