Catarroja rep la placa que acredita al Concurs Internacional d’Allipebre com a festa d'interés turístic autonòmic

Dijous, 18 Agost 2022 13:13 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 182 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la vicealcaldessa, Lorena Silvent, i el regidor de Turisme, Alejandro García, han mantingut una reunió amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la qual han rebut la placa que acredita al Concurs Internacional d’Allipebre com a festa d'interés turístic autonòmic. Aquesta trobada ha servit per a poder mostrar a l'ens autonòmic els projectes de Catarroja en aquest àmbit i, en concret, la recent adhesió a la marca ‘L’Exquisit Mediterrani’ que situa el nostre municipi com a destí gastronòmic autonòmic.


“Els catarrogins i les catarrogines sabem del potencial turístic del nostre municipi, amb les nostres tradicions que són emblema acreditat a la província i en la resta de la Comunitat com el Concurs Internacional d’Allipebre i els Moros i Cristians, així com amb el nostre extraordinari paratge que és el Port de Catarroja. Des de la regidoria, treballem per a potenciar aquests grans al·licients mitjançant programes com el club de producte o el taller d’ocupació del Port”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.


Dins dels projectes turístics que ja estan en marxa, l'Ajuntament de Catarroja ha programat per al pròxim 26 de setembre un concurs professional de allipebre que entrarà a formar part de la marca turística autonòmica ‘Exquisit Mediterrani’ que destaca la Comunitat com a destí gastronòmic. En aquesta línia s'ha sol·licitat la col·laboració de Generalitat perquè aquesta nova iniciativa es consolide en el calendari i un plat tan típic com és el allipebre catarrogí es conforme com a referent gastronòmic.


Finalment, des de la secretària autonòmica s'han recollit una sèrie de propostes transmeses per Catarroja, per a desenvolupar diferents iniciatives turístiques, rebent amb gran interés el treball realitzat dins del club de producte. En aquest sentit han reconegut la labor que es fa en el municipi en pro d'un turisme sostenible i han quedat a futures reunions per a establir vies de col·laboració.

 

Informa Nou Horta. Catarroja