Catarroja recupera la seua Volta a Peu que aquesta edició serà en benefici del Banc d'Aliments i de la Fundació Anèmia de Fanconi

Dijous, 06 Octubre 2022 09:55 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 127 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Circuit Solidari El Corte Inglés Parc Natural de l´Albufera arriba aquest dissabte 8 d'octubre al nostre municipi amb la XXXVII edició de la Volta a Peu Catarroja. La prova recorrerà 10.000 metres de la població on l'atletisme popular compta amb nombrosos seguidors gràcies a l'impuls del club organitzador CA Catarroja UE que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament per a la realització de l'esdeveniment.


“Recuperem la sensació esportiva tan reconfortant que ens ofereixen les carreres populars després de dos anys en què no hem pogut gaudir d'aquesta prova. Des de l'Ajuntament ens hem bolcat amb l'organització i el club CA Catarroja UE que s'ha ocupat a fons no sols perquè els corredors populars se senten còmodes en el nostre municipi, sinó també perquè la labor solidària arribe a bon terme. Des de la regidoria d'Esports s'han implicat al màxim per a cuidar tots els detalls i exposar esport, solidaritat, però també turisme, amb la preciosa postal del nostre Port de Catarroja”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.


Un dels condicionants més significatius d'aquest circuit és el seu vessant solidari. Com en totes les carreres es farà costat al Banc d'Aliments. Des de l'Ajuntament ja s'ha establert tota la setmana un punt de recollida al Mercat Municipal i a l'oficina d'Esports per a arreplegar totes les mostres d'aliment no perible que aniran a omplir els magatzems de l'entitat.


D'altra banda, aquesta carrera compta amb una doble vessant solidària, ja que des del club s'ha triat a la Fundació Anèmia de Fanconi com a entitat solidària que percebrà un percentatge de la inscripció per a continuar amb la seua labor social. Els pacients amb anèmia de Fanconi precisen una atenció mèdica molt especialitzada per a tota la vida. Així mateix, els seus familiars requereixen una adequada formació per a facilitar el seguiment i cura dels pacients.


El Circuit Solidari El Corte Inglés Parc Natural de l´Albufera integra nou carreres populars a celebrar entre març i octubre a València (Castellar-Oliveral) i altres huit municipis riberencs del llac: Albal, Sueca, Beniparrell, Sollana, Riola, Favara i Catarroja. El Circuit pretén conjuminar esport, solidaritat i medi ambient, una combinació guanyadora que hui dia s'ha convertit en un impuls motivador per a milers de persones.

 

Informa Nou Horta. Catarroja