La música va ser la protagonista en l’inici de les ‘Jornades de la Memòria’ a Catarroja

Dimecres, 23 Novembre 2022 13:22 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 141 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aquest passat diumenge van començar, amb música, les Jornades de la Memòria, organitzades de manera conjunta per les regidories de Cultura, Comunicació i Territori. Es tracta d'una programació reivindicativa però al seu torn un exercici de perspectiva històrica en el qual, des de l'Ajuntament es vol mostrar d'on venim i el camí que s'ha hagut de recórrer per a arribar a la nostra actual democràcia, tot això des d'una perspectiva històrica i cultural.


“Fer memòria és fonamental per a saber d'on venim i no cometre els mateixos errors, per això des de l'equip de govern hem volgut donar un nou impuls a aquestes jornades que ens semblen fonamentals perquè tots recordem una part important de la nostra història que mai hauria de repetir-se. Enguany hem volgut donar un nou enfocament a les jornades de la memòria, potenciant la perspectiva històrica i arrelant-les amb el nostre poble, ja que, entre altres actuacions, exposarem la bandera repúblicana dedicada a Blasco Ibáñez que va onejar al març del 31 a Catarroja”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.


Així doncs, aquest diumenge va tindre lloc el primer dels actes de les ‘Jornades de la Memòria’ amb la representació de 'D'amor i de guerra' un concert de flauta, piano i percussió interpretat per Juana Guillem, Juanjo Guillem i Rubén Yessayán, en el Teatre Auditori.


La següent cita serà del 13 de desembre a l'11 de gener, en l'espai expositiu del TAC, amb l'exposició ‘Prietas las Filas’, cedida pel museu L’Etno de la Diputació de València. Aquesta mostra analitza a través dels objectes de la cultura material els mecanismes d'adoctrinament, propaganda, censura i repressió que van propiciar l'assumpció col·lectiva dels valors del règim, marcant cada acte de la vida quotidiana.


Finalment, el mes de gener la ciutadania podrà tornar a contemplar la bandera republicana dedicada a Blasco Ibáñez que va onejar a l'Ajuntament de Catarroja al març del 31. Una ensenya que ha sigut cedida pels seus propietaris i restaurada perquè lluïsca com el primer dia.

 

Informa Nou Horta. Catarroja