Catarroja demana a la ciutadania que tanque la tapa dels seus contenidors

Dimecres, 30 Novembre 2022 10:39 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 88 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Catarroja, mitjançant la regidoria de Medi Ambient, ha llançat la campanya, “Tanca la Tapa”, que busca conscienciar a la ciutadania de la importància de tancar els contenidors per a evitar situacions de proliferació d’insectes.


“Durant l’inici la pandèmia per la COVID19 es pensava que el virus es transmetia per contacte i per això se’ns ha quedat el costum, aleshores benintencionat, de deixar la tapa dels contenidors oberta, ara una vegada conegut que no és així i que el fet de deixar la tapa oberta pot fins i tot ser perjudicial cal rectificar i és el que pretenem amb aquesta campanya de conscienciació”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.


Un dels principals motius de tancar la tapa és evitar l’entrada d’aigua als contenidors. L’aigua estancada fruit de la pluja que entra si les tapes estan obertes produeix la proliferació d’insectes, a banda de ser un espai perfecte, per les seues característiques per a altres tipus de plagues.


Per a la Campanya s’han ficat en les tapes de forma visible unes enganxines on podem llegir: “Tanca la tapa. Per salut i per higiene”. En total 300 enganxines en els contenidors soterrats que hi ha en una part del poble. L’empresa de recollida ha estat col·locant-les al llarg d’estos dies. Una campanya que comença a veure els seus fruits, ja que com recorda la regidora de Medi Ambient, Elisa Gimeno, “ja es veuen les primeres respostes de la ciutadania, moltes illes de contenidors soterrats ara ja tenen les tapes tancades i volem donar les gràcies a tots i totes que han pres consciencia i actuen correctament”.

 

Informa Nou Horta. Catarroja