El ‘Pla Local Residus’ de Catarroja ix al carrer per a trobar-se amb la ciutadania

Dijous, 26 Gener 2023 17:03 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 167 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

‘El millor residu és el que no es produeix’ és un dels consells útils que aporta el Pla Local de Residus en la seua vessant ambiental

 

Catarroja, mitjançant la regidoria de Medi Ambient ha volgut traure el Pla local de residus al carrer. Així doncs, s’han realitzat unes infografies en uns cubs gegants de 2x2 metres ubicats temporalment enfront de l’Ajuntament amb informació molt interessant de com es tracten els residus, qui els arreplega, on van a parar, els aspectes econòmics i també els resultats de l’enquesta feta a la població.

 

“Una ciutadania conscienciada, recicla millor i si li oferim la informació i també les ferramentes per a fer-ho, com estem fent amb la recollida de cartró porta a porta als comerços, entre altres, ajudem a que la xifra siga sent cada vegada més alta”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. D’altra banda, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient, “la campanya te una vessant educativa, ja que oferim recomanacions per a evitar que es produisquen residus de manera innecessària, recordant que el millor residu és el que no es produeix”.


Aquesta informació, fruit del procés participatiu dins de l’el·laboració del Pla Local de Residus, serà itinerant i en los pròximes setmanes anirà canviant a diferents espais del poble amb l’objectiu d’arribar al major nombre de la ciutadania.