L'Hospital de Manises, pioner en l'aplicació de noves tecnologies per a millorar les operacions de pròtesis de genoll

Dimarts, 27 Agost 2019 11:36 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 370 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

El genoll és una de les articulacions més complexes del cos humà. Està sotmesa a molt d'impacte en el nostre dia a dia, suportant el nostre pes, la qual cosa fa que siga propensa a patir lesions. La patologia de l'artrosi es produeix si el cartílag està massa desgastat per l'ús o per lesions patides. En els casos, en els quals les teràpies conservadores ja no són eficaces es recomana operar i inserir una pròtesi que permeta disminuir el dolor i recuperar la mobilitat de la cama. En aquest tipus d'operacions, es requereix mesurar amb gran exactitud eixos, superfícies i espais articulars per a poder alinear la cama i col·locar la pròtesi de la manera més adequada per a cada pacient.

 

Conscient d'aquests requeriments, el doctor Marco Strauch, Cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital de Manises, treballa amb un sistema de navegació de genoll que li permet afinar la precisió de cada operació i ajudar al fet que el pacient recupere l'estabilitat totalment a les seues cames. Gràcies a aquest sistema de navegació, que s'ha implementat en les intervencions de Manises des de fa tres anys, els metges que intervenen en l'operació poden visionar en una pantalla cada pas i valorar amb més detall què significaria la col·locació de l'implant en el resultat final. “

 

Realment el sistema de navegació que utilitzem és un exemple de l'aplicació de tecnologies en el camp de la medicina: uns resultats òptims i que estan més adaptats a cada cas”, explica el doctor Marco Strauch. Aquesta tecnologia permet aconseguir el posicionament òptim dels components en un 95% de les cirurgies mentre que amb la metodologia tradicional aquest percentatge es redueixen al 70%.

 

De fet, l'especialista assegura que aquesta tecnologia ajuda a reduir el temps quirúrgic i proporciona l'exactitud i l'estabilitat en el genoll més adequat a la fisiologia de cada pacient, adaptant-se cada cas a les característiques d'aquest.

 

 

Manises, referent en l'aplicació del sistema de navegació

En 2018, l'Hospital de Manises va realitzar 536 operacions de pròtesis de genoll majoritàriament en pacients amb una edat superior als 55 anys, encara que en els últims anys ha augmentat la població més jove que precisa d'aquesta intervenció a causa de l'increment de lesions laborals i esportives i un major índex d'obesitat en la població.

 

Encara que el doctor Strauch porta més de deu anys impartint cursos a nivell nacional i internacional sobre aquest sistema, no va ser fins a 2016 quan l'Hospital de Manises va començar a incorporar, per primera vegada a Espanya, aquest sistema en les cirurgies. En l'actualitat només existeixen quatre centres que utilitzen aquesta tecnologia punta, la més moderna del mercat equiparable a la robòtica quirúrgica de pròtesi de genoll.

 

L'Hospital de Manises compta amb una àmplia cartera per al diagnòstic i tractament de genoll. El servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica intervé gran quantitat de patologies relacionades amb aquesta articulació, des de cirurgia protèstica de genoll, recanvis protètics, cirurgia de lesions de lligaments, meniscos o cartílag o cirurgia de l'aparell extensor, etc. 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dimarts, 27 Agost 2019 11:40