L’alumnat de batxiller artístic de l’IES Ausiàs March de Manises «camina cap al futur»

Dijous, 10 Desembre 2020 13:21 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 449 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els alumnes de segon de batxillerat artístic de l’IES Ausiàs March s’han estrenat fent art al carrer. I ho han fet a la façana del CEIP José García Planells. Amb el lema «Caminem cap al futur», i utilitzant una tècnica de grafiti invertit amb materials cedits per l’Ajuntament, els joves han deixat fluir la imaginació en la seua primera intervenció a l’espai públic.

 

Fa uns dies varen assistir a la inauguració de l’obra d’art col·lectiva a les portes del José García Planells. Tots ells, emocionats, explicaven que havia sigut una experiència «única». «Ens ha servit per treballar en equip. Hem pogut ser creatius i alhora coordinar-nos amb els nostres companys i companyes», explicaven unes alumnes.

 

El mural ha estat organitzat pel centre educatiu i la Regidoria de Joventut, que ha estat en tot moment fent seguiment del procés artístic, a més de cedir els materials necessaris. Amparo Martínez, regidora de Joventut apunta, a propòsit d’aquesta col·laboració que «la coordinació entre el departament de joventut i els centres educatius fan possible aquest tipus d'iniciatives que son molt positives per als joves en la seua formació artística".

 

Emili Gascón, professor que ha estat al cap del projecte, detalla que ha sigut una iniciativa en la qual «els alumnes s’han implicat molt». «Definiria el projecte com a sinèrgic, perquè tot el món ha anat a una i han acabat confluint; cooperatiu, perquè realment s’ha treballat en equip i lliure, perquè han sabut deixar anar la seua creativitat» conclou el docent.

 

Aitor Oron i Lur Aracil són dos alumnes de l’IES Ausiàs March que abans anaren al CEIP José García Planells. «És molt emotiu ‘tancar el cercle’ d’alguna manera i retornar tota eixa educació que ací em rebut, és de veritat molt especial», coincidien tots dos. Un projecte que uneix, ensenya i potencia la creativitat de l’alumnat.

 

Informa Nou Horta. Manises