Manises baixa els impostos

Dimecres, 20 Octubre 2021 11:39 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 307 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Manises en la sessió plenària extarìordinaria celebrada el 18 d’octubre de 2021 ha aprovat per unanimitat la bonificació del 50% de l’IBI al béns immobles en els quals s’hagen instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, per a autoconsum.

 

“Amb aquesta baixada dels impostos no només beneficiem a la població sinó que també actuem de manera responsable a nivell ecològic al incentivar l’ús de les energies renovables”, ha assegurat Àngel Mora, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Manises.

 

Cal destacar que gaudiran d'una bonificació del 50% de la quota íntegra de l'impost, les edificacions l'ús cadastral de les quals siga residencial en les quals construccions, instal·lacions i obres d'aquells immobles en les quals es s'hagen instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol. A més a més, per a ús cadastral diferent del residencial, la bonificació serà també d'un 50% en la quota íntegra de l'impost.

 

L'aplicació d'aquesta bonificació quedarà condicionada al fet que els sistemes d'aprofitament solar estiguen hoomologats per l'Administració competent i aquesta bonificació tindrà una durada de dos anys que començaran a comptar des de l'exercici següent a la finalització de les obres i instal·lacions necessàries per a incorporar els sistemes d'aprofitament.

 

No es concedirà aquesta bonificació quan la instal·lació d'aquests sistemes d'aprofitament de l'energia solar siga obligatòria a tenor de la normativa específica en la matèria.

 

Aquest benefici fiscal posseeix caràcter pregat, per la qual cosa haurà de sol·licitar-se durant l'any posterior a la data de la instal·lació, no tenint aquesta bonificació caràcter retroactiu i l'import global de la bonificació no podrà superar el 50% de la inversió total realitzada.

 

Informa Nou Horta. Manises