Manises s’ompli d’activitats per a commemorar el Dia Internacional de les Dones

Divendres, 25 Febrer 2022 09:38 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 256 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Manises mostra el seu suport a la lluita de les dones a favor de la igualtat amb un programa d’activitats que es desenvolupen enguany amb el lema ʺTan úniques i diverses com unidesʺ per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març.

 

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Irene Camps, ha assenyalat que “continuem lluitant per a fer front de manera efectiva a la desigualtat de gènere que, malauradament, encara és una realitat a la nostra societat”.

 

El primer dels actes tindrà lloc el dijous 3 de març amb la projecció del documental Pa’lante es pa’llá, que tindrà lloc a la Casa Violeta a les 18.00 hores. Posteriorment, hi haurà un debat i una connexió en directe amb les protagonistes dels documentals a l’Equador i Costa Rica. El divendres, a partir de les 11.00 hores, la Casa Violeta acollirà un taller de biodansa a l’aire lliure que no necessita inscripció prèvia.

 

El dissabte dia 5 serà el torn de Dona la nota, un homenatge a les dones artistes i compositores que serà presentat per la monologuista manisera Patricia Sornosa i en el qual participa l’Artística Manisense i els centres juvenils de Manises. Tindrà lloc a partir de les 21.30 hores (obertura de les portes mitja hora abans) al pavelló Alberto Arnal amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

 

La VI Marxa del Dia de les Dones serà el diumenge dia 6, a les 10.30 hores, des de la Casa Violeta i farà un recorregut circular d’uns 3 quilòmetres. Qualsevol persona pot inscriure’s a l’enllaç https://bit.ly/3rZrPNb amb un donatiu d’un euro i els i les menors hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta. La recollida de dorsals i samarretes es farà des de les 9.30 hores i, en acabar la carrera, totes les persones participants podran fer una sessió de zumba a càrrec de l’escola de ball Hermanos Agramunt.

 

Per últim, el dia 8 de març, a les 12.00 del migdia, es farà la lectura del manifest pel Dia Internacional de les Dones a la Casa de la Cultura.

 

A més, entre el 8 i el 18 de març es desenvoluparà una activitat dirigida a l’alumnat dels IES de Manises que consisteix a veure el documental Clonar a un hombre a l’Auditori Germanies per tal de formar el col·lectiu més jove en noves masculinitats.


Per una altra banda, i també per commemorar el Dia Internacional de les Dones, des de l’oficina d’Aviva Manises han preparat, amb la col·laboració del grup de dones teixidores, un taller de creació amb llana que tindrà lloc el dimecres 9 de març a les 19.00 hores a la Casa de Cultura. Igualment, la regidoria de Cultura ha programat l’espectacle de dansa Roda, de la companyia valenciana Marea Danza, per al divendres 11 de març a les 19.30 hores a la plaça Rafael Atard amb entrada gratuïta.

 

Informa Nou Horta. Manises